Pocetna MOSI 2019 Košarkašice Užica startovale pobedom

Košarkašice Užica startovale pobedom

181
0
Podelite

Prvi takmičarski dan na 56. MOSI igrama koje se od 3. do 7. jula održavaju u Sokolcu doneo je i očekivane i neočekivane rezultate za Užičke sportiste. Prvi su na megdan izašli rukometaši koji su se borili koliko su mogli ali su izgubili najpre od ekipe Priboja sa 37:18, a potom i od Pjevalja rezultatom 15:23.

Ženska ekipe u sastavu Jelena Todorović, Helena Spasojević i Jana Šopalović u streljaštvu je ekipno osvojila osmo mesto.

Za razliku od njih košarkašice su uspešno odigrale protiv ekipe Priboja i slavile pobedu 37:18. Uz osmeh su napustile teren a nekako najradosnija bila je najmlađa među njima, Jovana Arsić (14), članica Plej offa i pionirska reprezentativka:

-Ovo su mi prve MOSI igre i zaista sam presrećna. Sviđa mi se ovde, lepo je druženje, upoznala sam dosta novih drugara,  zaista uživam- kaže Jovana i dodaje:

-Nadam se da ćemo i u narednim utakmicama biti bolje od svojih rivala, a iskreno mislim da možemo stići i do medalje.

Mlada Jovana je rođena u sportskoj porodici, ali je od dede koji je bio košarkaš nasledila ljubav prema ovom sportu:

-Nedavno sam bila u Karatašu na pripremama reprezentacije  ali ne mogu da poredim to i ovo takmičenje na MOSI igrama. I jedno i drugo imaju svoje draži, ali mogu samo da kažem da igrati za svoj grad predstavlja veliku čast.

Košarku trenira već četiri i po godine i kaže da joj je želja da jednog dana zaigra za seniorsku reprezentaciju:

-Košarka je borben sport a ja to volim. Zahteva i dosta energije, što meni u potpunosti odgovara. Želja mi je da obučem jednog dana seniorski dres, i ja ću raditi na tome da svoje želje i snove ostvarim jednog dana.

Posle 15 h na Sokolcu je kiša omela takmičenja u atletici i sportovima koji su se igrali na terenim izvan sportske dvorane. Nastavljena su nešto posle 18 časova, a svi sa nestrpljenjem očekuju prve atletske rezultate.

Ostavite odgovor