Pocetna MOSI 2019 Počele 56. MOSI igre Sokolac 2019

Počele 56. MOSI igre Sokolac 2019

757
0
Podelite

Svečanim defileom učesnica 56. MOSI igara koje se od 3. do 7. jula održavaju u Sokolcu obeležen je početak još jedne smotre mladosti i sporta. Bilo je prijavljeno 39 opština, ali je 12 odustalo tako da su se u srcu Romanije okupili sportisti iz 27 opština sa tromeđe Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Ove godine igre prati i rekordna broj predstavnika sedme sile, njih 75.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica pozdravio je prisutne i zahvalio se svima koji su na bilo koji način doprineli da se ove Mosi igre koje se po drugi put održavaju u Sokolcu, a 56. po redu, organizuju na najbolji mogući način:

-Čitav maj i početak juna je bio kišovit, vreme je bilo katastrofalno, ali niko od nas nije razmišljao o tome, već smo svi brinuli hoćemo li stići da sve pripremimo, i da kompletna infrastruktra u Sokolcu bude završena na vreme. Bukvalno smo se takmičili sa vremenom, ljudi su radili u dve smene. Od trenutak preuzimanja zastave MOSI igara u Priboju svi smo se uključili u organizaciju. Osmislili smo logo, imamo i maskotu. Sokolko će sigurno svima ostati u lepoj uspomeni.- rekao je Bjelica i dodao:

-Narod na ovim protorima voli sport i razume a. Sve je više mladih koji počinju nešto da treniraju ali i oni koji se sportom bave rekreativno. U tome i jeste suština i smisao ovih igara.

Igre je svečano otvorio Radovan Višković predsednik Vlade Republike Srpske:

-Danas je veliko zadovoljstvo i privilegija biti na ovom mestu i naći se među skoro tri hiljade mladih sportista.  Mosi igre su po drugi put u Sokolcu, i ovo je sigurno najbolja prilika za promociju Repulike Srpske. Iza ovoga stoji veliki rad, veliko zalaganje i trud svih iz Organizacionog odbora. Naravno i svih koji su na bilo koji način doprineli organizaciji. Čuli smo zakleltvu sudija, zakletvu sportista i znamo da će ove pobediti najboji i najspremniji. Ali isto tako znamo da će iz Republike Srpske i Sokolca svi naši gosti otići svojim kućama kao pobednici, i sa sobom će poneti uspomene koje su ovde gradili narednih nekoliko dana. Naš zajednički zadatak je da promovišemo sport, da mlade ljude uključujemo da se bave fizičkom aktivnošću i da zdravo žive.  Želim Vam fer, pošteno i korektno nadmetanje, i neka pobedi najbolji.

Nakon svečanog otvaranja usledila je i fudbalska utakmica domaćina i ekipe Rudo, a na poluvremenu su održane i atletske trke 800 metara žene i 1500, metara muškarci. A potom je usledio i koncert Peđe Medenice.

Ostavite odgovor