Pocetna Politika SNS: Investicije u funkciji razvoja grada

SNS: Investicije u funkciji razvoja grada

457
0
Podelite

Član Gradskog odbora SNS-a i pomoćnik gradonačelnika Nemanja Nešić izjavio je na pres konferenciji da je danas Grad Užice  jedna od finansijski najstabilnijih lokalnih samouprava u Srbiji što je preduslov za investicije i što nije bila karakteristika prethodne vlasti. On je  naglasio da lokalna vlast najviše pozitivnih komentara građana dobija za investicije u klisuri reke Đetinje, gradske plaže, Starog grada, Staparske banje kao preduslova za razvoj turizma u ovom potezu.

-Do pre par godina bilo je teško zamislivo da ćemo imati uređenu pešačko-biciklističku stazu od gradske plaže do Staparske banje u dužini od 7 kilometara. Ponosni smo kada vidimo stotine rekreativaca i provode slobodno vreme u klisuri reke Đetinje. Bilo je teško zamislivo da ćemo imati brojne sadržaje u Staparskoj banji gde počinje gradnja turističko-obrazovnog arheparka – rekao je Nešić koji je na stranačkoj konferenciji govorio o investicijama u funkciji razvoja grada. On je rekao da su posle tri decenije konzervirane i restaurirane zidine užičke srednjovekvone tvrđave uz očekivanje radova na potpunoj rekonstrukciji Gornjeg grada, citadele i kule sredinim avgusta shodno izgledu iz 1719. godine uz napomenu da će  izgradnja pešačkog mosta sa magistrale   mapirati Stari grad kao značajnu turističku odrednicu.

Nešić je istakao da je vlast predvođena SNS-om definisala prioritete i da za razliku od prethodne lokalne vlasti i da poseduje sistemski pristup planiranja razvoja grada. U skladu sa tim menja se izgled seoskih i gradskih mesnih zajednica, kaže Nešić  navodeći primere investicija u Krčagovu, Sevojnu i najavljujući ih uskoro u Turici.

-Odgovoran pristup upravljanja gradom kroz planiranje i investicije donosi kvalitet u funkcionisanju lokalne samouprave – reči su člana užičkog odbora SNS-a i pomoćnika gradonačelnika Užica koji je dodao da je promena konstanta i da ljudi iz SNS-a uvek moraju naći odgovore na izazove. Na konferenciji SNS-a u Užicu koja je odrćžana pre sedam dana rečeno je da je ova stranka započela  predizbornu kampanju.

Ostavite odgovor