Pocetna Društvo Gradski prevoz na Google mapi

Gradski prevoz na Google mapi

1333
0
Podelite

Grad Užice je posle Niša drugi grad u Srbiji koji već od 21. juna ima live verziju vezano za sedam linija javnog gradskog i prigradskog prevoza u aplikaciji Google mape. Na ovaj način jasno su definisane trase linija, stajališta, redovi vožnje i tarifni sistem. Zapravo, korisnik aplikacije dobije informaciju koliko mu je potrebno vremena da stigne do prvog najbližeg autobuskog stajališta, zatim, za koliko vremena nailazi prvi autobus na toj liniji  i stiže na dato stajalište, koliko ima stanica do izlaska iz autobusa i koliko  je potrebno vremena da korisnik peške stigne do krajnjeg odredišta, kao i koliko je cena karte na datoj relaciji. Po rečima Dragutina Drulovića iz Odeljenja za saobraćaj u JP „Užice razvoj“ trenutno se radi na obradi podataka i za ostale prigradske linije.

Marko Dejić, zadužen za kontrolu saobraćaja, pojašnjava:

-Kao što mnogi koriste navigaciju prilikom putovanja automobilom ili nekim drugim prevoznim sredstvom u drumskom saobraćaju, tako sada korisnici javnog prevoza koristeći aplikaciju Google mape dobijaju sve informacije koje su neophodne da za što kraće vreme javnim prevozom stignu do odredišta.

Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“ napominje da je komletni pokrovitelj ovog posla UNDP koji prikupio i komjuterski obradio sve potrebne informacije  i povezao ceo sistem, a  ekspert Andrea Gluščević sprovela je obuku zaposlenih u Odeljenju za saobraćaj.

Budimir Vujović, član Gradskog veća zadužen za saobraćaj, istakao je da je Grad Užice, a na osnovu informacija koje stižu sa terena i Užičani su zadovoljni kako funkcioniše gradski i prigradski prevoz. Po njegovim rečima, iza toga stoji veliki rad i zalaganje zaposlenih u Odeljenju za saobraćaj u JP „Užice razvoj“ i zvaničnom prevozniku „Bečej prevoz“. Bujović je izrazio svoje zadovoljstvo što je Užice posle Niša, drugi grad u Srbiji u kojem korisnici javnog gradskog i prigradskog prevoza koriste aplikaciju Google mape.

– Svakim danom činićemo sve što možemo da linije gradskog i prigradskog prevoza što bolje funkcionišu, ali ćemo ulagati i u informisanje naših sugrađana kako bi to sve bilo kvalitetnije. Ovih dana su objavljene informacije „Srbija transport“ gde se vidi da su cene u gradskom i prigradskom prevozu u Užicu tri puta niže nego što su njihove prosečne cene transporta u Srbiji-istakao je Vujović.

Ostavite odgovor