Pocetna Hronika Uhapšeni zbog 62 miliona dinara

Uhapšeni zbog 62 miliona dinara

227
0
Podelite
foto: ilustracija

Pripadnici policije su u saradnji sa Odeljenjem za borbu protiv korupcije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili B. Đ. (1976), odgovorno lice PD „Hosana“ i M. S. (1972), obojica iz Požege, A. D. (1982) i, M. D. (1980), oboje iz Užica, i B. S. (1969) iz Kraljeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Osumnjičeni B. Đ. je koristeći svoj položaj i ovlašćenja, sačinjavao lažnu dokumentaciju o prijemu zamrznutog voća i ambalaže, koja nikada nije dospela u PD „Hosana“, a koju poljoprivredna gazdinstva preko kojih su poslovali A. D. i M. D., kao i fotokopirnica u vlasništvu B. S. nikada nisu ni proizveli niti nabavili. Kako se sumnja, B. Đ je sa falsifikovanom dokumentacijom omogućavao protivpravnu isplatu novca u ukupnom iznosu od oko 62.697.797 dinara, a koji su podizali sa računa ili primali u gotovini.

Na taj način osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 62.697.797 dinara za koji iznos je oštećeno PD „Hosana“.

Takođe, postoje osnovi sumnje da B.Đ. u magacin nikada nije zaprimio robu koju je fakturisalo PD „Hosana“ već je koristio za svoje lične potrebe, a tu robu je ovoprivredno društvo uredno izmirilo. Na ovaj način on je, kako se sumnja, pribavio za sebe i druge protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4.637.922 dinara, a na štetu PD „Hosana“.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Ostavite odgovor