Pocetna Politika Petković: Dvostruko veći novac od projekta u odnosu na redovan budžetski priliv 

Petković: Dvostruko veći novac od projekta u odnosu na redovan budžetski priliv 

306
0
Podelite

Predsednik Gradskog odbora SNS-a i gradonačelnik UžicaTihomir Petković rekao je da je Užice jedna od lokalnih samouprava sa najboljom finansijskom disciplinom što je postugnuto ostvarenim uštedama i zahvaljujući ozbiljnom  timu koji radi projekte i aplicira za sredstva.

-Zahvaljujući kvalitetnim projektima uspevamo da dobijemo milione evra  dodatnih sredstava mimo redovnih budzetskih. Imamo sjajan odnos sa Vladom Srbije i ministarstvima i odnos koji nije baziran na političkim vezama već dobijanju novca na kvalitetnim projektima vrednim milione evra –  rekao je Petković na konferenciji za štampu povodom kako je navedeno u pozivu na konferenciju  uspešnih aktivnosti kadrova SNS u gradskoj vlasti.

Petković je podsetio da je Užice zahvaljujući pomoći Vlade Srbije rešilo jedan od gorućih nasleđenih problema – redovno snabdevanje Užica pijaćom vodom uz finansiranje gradnje Fabrike vode sa 6 miliona evra i  kao značajne istakao I projekte zaštite životne sredine, smanjenje aerozagadjenja, razvoja visokog školstva. Gradonačelnik tvrdi  da  u novijoj istoriji grada  nije više ulagano u infrastrukturu i rekonstrukciju puteva i ulica, gradnju vodovoda i kanalizacije  u Užicu nego što se to čini sada, navodeći i realizaciju značajnih projekata iz oblasti turizma i visokog školstva.

On je dodao da je Užice jedna od retkih lokalnih samouprava koja koristi milione evra iz  institucija Evropske unije za osam projekata, a uskoro i devetog projekta čija ukupna vrednost iznosi 3,5 miliona evra što je istaknuto i nedavne posete šefa Delegacije EU Sema Fabricija Užicu I dodao da Užice na putu da reši problem otpadnih voda gradnjom regionalnog postrojenja u Požegi.

– Koliko je taj novac značajan govori i podatak da  je on dvostrukov veći nego iznos novca koji stiže redovnim prilivom za investicionu delatnost – kaže užički gradonačelnik.

Grad Užice danas nema dospelih I neizmirenih dugova, a na računu ima 300 miliona dinara što omogućava realizaciju značajnih investicija i redovna plaćanja usluga javnom sektoru, rečeno je na pres konferenciji uz podsećanje od strane gradonačelnika da je vlast predvođena SNS-om uspela da za kratko vreme domaćinskim upravljanjem uspela da vrati sve dugove prethodne vlasti uštedama na svim nivoima i započne nove investicije.

-Posle više decenija pokrenuli smo projekat  industrijske zone koji će doprineti stvaranju hiljadu novih radnih mesta u našem gradu – naveo je gradonačelnik Užica uz najavu da će SNS u narednom periodu intezivirati aktivnosti s obzirom da predstoje izbori.

Na pitanje novinara “Vesti” postoje li nagoveštaji da će u Užicu biti otvorena nova fabrika gradonačelnik I predsednik užičkog odbora SNS-a je rekao da je na lokalnoj samoupravi priprema indistrijske zone na Beloj Zemlji za dolazak investitora u skladu sa dogovorom sa predsednikom, premijerkom i ministrima. -Verujemo da ćemo na proleće i tokom leta Užice će imati čvrst dogovor sa jednim ili više investitota – naveo je Petković.

Odgovarajući na pitanja novinara “Vesti” u vezi predloga raspodele novca  za sufinansiranje medijskih sadržaja  Petković kaže da postoji mediji i van Užica koji se bave informisanjem o dogadjajima koji su regionalni koji se dešavaju u Užicu   i da je  predlog o raspodeli novca donela komisija.

Ostavite odgovor