Pocetna Muzika „Mehanizam“ na Zaječarskoj gitarijadi

„Mehanizam“ na Zaječarskoj gitarijadi

1923
0
Podelite

Pobedom u predtakmičenju, užički bend „Mehanizam“, plasirao se među 10 bendova iz Srbije i regiona koji će se takmičiti ovog vikenda, odnosno, 27., 28. i 29. juna u okviru 53. Zaječarske gitarijade

Naime, „Mehanizam“ je na konkurs Zaječarske gitarijade prijavio dve pesmo koliko je i bilo konkursom propisano. Pošto su ušli u izbor za takmičenje sa bendovima iz Beograda, Banjaluke i drugih gradova, nastupili su 22. juna u Zrenjaninu na Mini gitarijadi koja se osim u Zrenjaninu, održavala i u Smederevu i Novom Sadu. Pobeda im je omogućila da se nađu među 10 bendova koji će se takmičiti na  53. Zaječarskoj gitarijadi.

„Mehanizam“ je nastao 2019. godine. Čine ga muzičari koji su i ranije bili aktivni  na rok sceni Srbije, ali ovog puta okupljeni oko novih ideja. Članovi benda su: Ignjat Milićević – klavijatura, vokal; Miloš Milićević – gitara; Aleksandar Tomić – bas gitara, vokal; Marko Radovanović – bubnjevi.

Bend se bavi autorskom muzikom i radi na pripremi prvog albuma. Do sada je imao dva nastupa, u Užicu (moto skup) i u Požegi (Maglenijada).

Ostavite odgovor