Pocetna Ekonomija Kamen temeljac za Šoping centar NEST

Kamen temeljac za Šoping centar NEST

649
0
Podelite

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković i Mihail Augustin, direktor Kompanije ”RC Europe”, položili su kamen temeljac za objekat Šoping centra NEST u Krčagovu. Radovi na uređenju zemljišta, na prostoru gde je nekada bio FASAU, traju već nekoliko meseci. Krčagovo izgradnjom ovog centra postaje pored industrijskog i trgovinski centar grada, kaže gradonačelnik Petković.

“Izgradnja ovog centra je veliki događaj za Užice, a ja sam srećan zbog toga što sam deo rukovodstva grada kada dobijamo prvi šoping centar. Ovaj  centar je značajan zbog toga što će ovde oko 200 Užičana moći da nađe posao, ali i zbog toga što naši sugrađani neće ići u druge gradove u kupovinu. Takođe, ovaj šoping centar će biti motiv građanima naših komšijskih gradova i opština da dođu ovde u kupovinu, a time budu korisnici i nekih drugih usluga i ponuda, pre svega onih koji se bave turizmom, ugostiteljstvom i trgovinom. Ovaj objekat će biti značajan za dalji razvoj Krčagova, naše najveće mesne zajednice, koja postaje epicenter trgovinskih ali i drugih aktivnosti”, rekao je Petković.

Nakon Kraljeva, Šoping centar NEST, koji se gradi u Krčagovu, druga je investicija Kompanije „RS Europe“ u Srbiji. Plan je da radovi budu završeni krajem oktobra, a da u novembru velikim hepeningom bude otvoren centar.

“Mi sada već imamo 95 odsto zakupljenog prostora u centru. Potpisali smo ugovore sa poznatim inostranim i domaćim brenodvima kao što su Waikiki, Coton, Deichmann, Lily, Dexy co, Đak sport, Jisk… Ovaj centar će se prostirati na 7.000 kvadratnih metara, na dva nivoa, a ispred objekta biće izgrađen parking sa 130 mesta. Želim da se zahvalim svim partnerima pre svega gradu Užicu i gradskim preduzećima sa kojima sarađujemo”, kaže Mihail Augustin, direktor “RC Europe”.

Vrednost  ove investicije u Užicu je oko 5,5 miliona evra. Češka Kompanija “RC Europe” posluje pet godina u našoj zemlji, gde planiraju u narednom periodu izgradnju još pet objekta. Do sada su pored Češke, radili i u Rumuniji i Hrvatskoj.

Ostavite odgovor