Pocetna Društvo Otvoren Kulturni centar na Zlatiboru

Otvoren Kulturni centar na Zlatiboru

417
0
Podelite

Na Zlatiboru je otvoren novi Kulturni centar koji se prostire na blizu dvehiljade kvadratnih metara i u koji je uloženo 227 miliona dinara sa bioskopskom salom, galerijom, konferencijskom salom,  medija centrom i drugim sadržajima koji će upotpuniti turističku ponudu poznatog planinskog centra i okoline.

Savremeni multifunkcionalni objekat danas je otvorio ministar turizma Rasim Ljajić koji je rekao da je Vlada prepoznala Zlatibor kao jednu od najvažnijih turističkih destinacija u zemlji ne samo sada već sa perspektivom daljeg razvoja navodeći da se za ovakvu poziciju Zlatibor sam izborio. Ministar je dodao da je Kulturni centar jedan od retkih projekata u Srbiji koji je Vlada finansirala sa manje sredstava nego lokalna samouprava ili lokalna turistička organizacija.

-Nismo imali bilo kakve rezerve da ovakav objekat nedostaje Zlatiboru i čitavom kraju. Zlatibor je model turističke destinacije koju želimo da razvijamo u celoj zemlji i u kome turizma živi 365 dana – rekao je ministar navodeći da Zlatibor postaje najbolje mesto i za sportski turizam i da će Ministarstvo podržati projekat rekonstrukcije Sportske hale koju je opština Čajetina otkupila.

Pri tom je naveo podatak da u proteklih pet godina Zlatibor i Soko Banja beleže najveći rast broja turista od 94 odsto.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović govorio je o objektu koji je realizovan u kratkom periodu za svega dve i po godine i u koji je uloženo 227 miliona dinara od čega 45 miliona je podrška Ministarstva turizma, a ulaganje opštine Čajetina i TO “Zlatibor” 182 miliona dinara.

-Ovakav objekat je nedostajao turističkoj ponudi Zlatibora. Zahvalni smo ministru Rasimu Ljajiću kao jednom od retkih ministara u Vladi koji je  prepoznao potencijale Zlatibora i nije se bavio politikom već strukom i ljudskim vrednostima – rekao je Stamatović podsetivši i na podršku ministra projektu gondole na početku realizacije u borbi za obezbedjenje sredstava.

Kao primere dobre saradnje Stamatović je pored Kulturnog centra naveo i projekat Stadiona koji je podržan sa 10 miliona dinara i rekonstrukciju užičkog odmarališta “Golija” koje se nalazi na  Zlatiboru i u koje je ova opština podršala sa komunalnim  opremanjem.

-Sve što smo radili sa Ministarstvom turizma dalo je rezultate u kratkom periodu dve i po do tri godine i svi objekti su održivi i daju novu turističku dimenziju Zlatibora – naveo je na svečanosti otvaranja Milan Stamatović uz podatak da je Ministarstvo podrzalo izgradnju svlačionica na sportskom terenu na Švajcariji i najavio otvaranje novih kapitalnih objekata na Zlatiboru tokom ove godine.

U izložbenom prostoru Kulturnog centra u toku je 20. likovna kolonija naivne i marginalne umetnosti.

Ostavite odgovor