Pocetna Servisne informacije Počela overa legitimacija za besplatan prevoz

Počela overa legitimacija za besplatan prevoz

441
0
Podelite

Iz JP „Užice razvoj“, Odeljenja za poslove saobraćaja, obaveštavaju građane, korisnike javnog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji Grada Užica, da je od  četvrtka 20. juna, na šalteru JP “Užice razvoj“, na ulasku u autobusku stanicu Užice, počela overa legitimacija za besplatan prevoz u sistemu javnog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji Grada Užica za lica koja ostvaruju pravo na dobijanje legitimacije u skladu sa Skupštinskom odlukom o besplatnom prevozu.

Radno vreme šaltera je radnim danima od 8 do 15 časova. Legitimacija važi za naredni period od šest meseci.

Prema Odluci Skupštine pravo na dobijanje legitimacije za besplatan prevoz imaju lica preko 65 godina života  i to, ukoliko nemaju prihoda i penzioneri čije penzije ne prelaze iznos od 20.000,00 dinara. Prilikom overe legitimacija za lica koja imaju penziju manju od 20.000,00 dinara neophodno je priložiti poslednji ček od penzije.

Pravo za dobijanje legitimacije imaju i osobe sa invaliditetom, i to: kojima su oštećeni ekstremiteti bitni za upravljanje vozilom, korisnici invalidskih kolica, slepe i slabovide osobe čije je oštećenje vida najmanje 90 posto, ratni i mirnodopski vojni invalidi od I do IV grupe invaliditeta, civilni invalidi rata od I do IV grupe invaliditeta, osobe sa grupom invaliditeta ukoliko imaju oštećenje donjih ekstremiteta i ostvaruju pravo na ortopedski dodatak ili ortopedsko pomagalo. Pravo imaju i lica obolela od težih bolesti: distrofije, paraplegije, kvadriplegije, cerebralne paralize, lica na dijalizi, lica obolela od karcinoma.

Pravo na regresiran prevoz prema Skupštinskoj odluci imaju penzioneri sa prebivalištem na teritoriji grada Užica, stariji od 65 godina, sa penzijom od 20.001,00 dinar zaključno sa 25.000,00 dinara. Visina učešća u ceni prevoza je 1.000 dinara za šestomesečni period.

Iz Odeljenja za poslove saobraćaja poručuju i da se od subote 22. juna ukidaju svi đački polasci na  linijama u sistemu za vreme letnjeg raspusta u aktuelnom letnjem režimu saobraćaja.

Na liniji 12: Užice AS – Bioska – Kremna, polasci iz Užice AS u 06:30 i 15:05 sabraćaće do naselja Mokra Gora i subotom i nedeljom kao što sabraćaju i radnim danima.

Ostavite odgovor