Pocetna Društvo Izgradnja kišne kanalizacije u Turici

Izgradnja kišne kanalizacije u Turici

185
0
Podelite

Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“ izjavio je da je Gradska skupština rebalansom izdvojila dodatna sredstva za izgradnju kišne kanalizacije u Ulici Ive Andrića u Turici. Tako je ukupna vrednost ovih radova oko 13 miliona dinara i sva sredstva su obezbeđena iz budžeta grada Užica.

-Početak realizacije ove investicije očekuje se u narednih mesec i po dana kada će i radovi krenuti. U toku naredne nedelje očekuje se raspisivanje tendera, dok je potrebna dokumentacija spremna. Izgradnjom kompletne kišne kanalizacije u ovoj ulici biće urađena nova kanalizaciona mreža,  40 novih bubanj slivnika, oko 20 metara novih kišnih rešetki – rekao je Maksimović i istakao da izgradnja kišne kanalizacije u Ulici Ive Andrića  predstavlja i početak  rešavanja pitanja kišne kanalizacije na celom području Mesne zajednica Turica. Po njegovim rečima uporedo se rade još dva projekta za izgradnju kišne kanalizacije u ovoj mesnoj zajednici, u Radničkoj ulici i Ulici Dušana Popovića što će zahtevati dodatna sredstva.

-Očekujemo da ove i u narednim godinama, Turica postane veliko gradilište radi rešavanja problema kišne kanalizacije– istakao je Maksimović i podsetio da je grad Užice  do sada, u proteklim godinama, izdvojio velika sredstva za izgradnju kišne kanalizacije na celom području grada. Podsetio je na radove koji su izvedeni prošle godine u uliciima, Kneza Lazara, 1300 kaplara, Miloša Obrenovića, Majdanskoj, u nekim delovima u Sevojnu.

O saniranju fekalnog kolektora za područje Turice, o kojem je ovih dana bilo dosta reči u javnosti, Maksimović je između ostalog rekao, da se uvidom u dokumentaciju koju je radila firma „Omega projekt“ vidi da je za ovaj posao neophodno obezbediti od 450.000 do 500.000 evra, računajući i sam kolektor, izgradnju potpornog zida u punom profilu i pristupne saobraćajnice, kao i prepumpnu fekalnu stanicu, rešavanje imovinsko pravnih odnosa i napajanje električnom energijom.

-Dokumentaciju koju imamo planiramo da do kraja godine pripremimo i da njome konkurišemo za sredstva kod Kancelarije za javna ulaganja. Kompletna dokumentacija u kojoj se vidi vrednost radova za fekalni kolektor koji je sada na čeličnoj konstrukciji, nalazi se u prostorijama Grada i JP „Užice razvoj“ tako da se može pogledati – rekao je Maksimović.

Ostavite odgovor