Pocetna Sport Kuzmanoviću još jedan mandat generalnog sekretara

Kuzmanoviću još jedan mandat generalnog sekretara

355
0
Podelite

Na redovnoj sednici Skupštine Sportskog saveza Užice održanoj u sredu uveče u Velikoj Sali Grada Užica, Dragiša Kuzamović je ponovo imenovan za generalnoj sekretara za period 2019- 2023.

Na predlog Upravnog odbora SSUE imenovan je i novi član Upravnog odbora. Umesto dosadašnjeg člana Josipa Ristanovića imenovan je Slobodan Dogandžić.

Na Skupštini je usvojen zapisnik sa Redovne sednice Skupštine SSUE 2018. godine, usvojen izveštaj o radu Sportskog saveza Užice za 2018. godinu, izveštaj Nadzornog odbora o materijalno finansijkom poslovanju SSUE za 2018. godinu, i usvojen program rada Sportskog saveza UE za 2019. godinu i finansijski plan za 2019. godinu.

Skuptšina je donela i zaključak da se Sportski savez UE angažuje u rešavanju problema strelišta SD Aleksa Dejović u Sevojnu i da se u što kraćem roku zakaže sastanak sa gradonačelnikom, na kome će prisustvovati i predstavnici kluba, Sportskog saveza Užicei Valjaonice bakra Sevojno.

Novi ,odnosno stari, generalni sekretar SSUE Dragiša Kuzmanović je najavio da će Grad Užice u ovoj godini, na inicijativu Ministarstva sporta, a na osnovu Zakona o sportu, uskoro sprovesti anketu, posle koje će se jasno videti kako koji klub radi i sa kakvim kapacitetima raspolaže:

-Imaćemo uvid u to koliko koji klub ima dece, koliko njih plaća a koliko ne plaća članarinu, ko učestvuje na vrhunskim takmičenjima, na seniroskim takmičenjima i takmičenjima mlađih kategorija. Na taj način će se uvesti red u ovoj oblasti. -istakao je Kuzmanović i dodao:

-Što se tiče sportske infrastrukture, svi ste upoznati sa tim da je Užice predalo kondidaturu za organizaciju MOSI igara 2021 godine. Mi ćemo sigurno te igre organizovati ako ne 2021, onda sigurno sledeće godine,što podrazumeva izgradnju hale koja će bez obzira dobili MOSI igre ili ne, biti završena do kraja ove godine, takođe teren sa veštačkom travom, takođe u Krčagovu, će biti završen, dobijamo led semafor, tako da te MOSI igre će značajno pomoći da u velikoj meri obnovimo infrastrukturu tih objekata. Grad Užice će ove godine na MOSI igrama u Sokolcu imati preko 80 takmičara (streljaštvo, atletika, karate, rukomet, košarka) , dok će delegacija Sevojna imati 30 članova. To je ukupno 110 sportista, što je posle Požege koja ima 158 takmičara, i Prijepolja, Užice treće po brojnosti na MOSI igrama.-

Ostavite odgovor