Pocetna Društvo Dan diploma

Dan diploma

248
0
Podelite

U Osnovnoj školi „Miodrag Milovanović Lune“ u Karanu održana je svečanost povodom dodele diploma i nagrada učenicima za školsku 2018/19. godinu u prisustvu brojnih gostiju, roditelja, učenika i nastavnika.

Diploma učenika generacije dodeljena je Bogdanu Čančareviću koji je završio osmi razred u izdvojenom odeljenju škole u Ribaševini, a ujedno je i nosilac diplome „Vuk Karadžić“. Nagrađen je i posebnim diplomama za zapažene rezultate iz više predmeta na različitim nivioma takmičenja.

Učenicima koji su bili uspešni na takmičenjima uručeno je i po  pet diploma iz matematike, srpskog jezika i geografije, po tri diplome iz ruskog jezika i tehničkog i informatičkog obrazovanja, dve iz fizike i jedna diploma  istorije.Za uspehe učenicima na takmičenjima „Šta znaš o saobraćaju“ uručeno je pet i „Šta znaš o Crvenom krstu“ tri diplome.

Na  sportskim takmičenjima, za osvojeno prvo mesto na prvenstvu OSIURS za 2018/19. godinu Grada Užica u malom fudbalu za osnovne škole, diploma je uručena pionirkama. Takođe, diplome su uručene i za uspešne sportiste na Međuokružnoj olimpijadi osnovnih škola čiji je domaćin ove godine bila Osnovna škola „Kotraža“ u Kotraži. Pehar sa olimpijade uručen je dečacima za osvojeno prvo mesto u fudbalu. Diploma i pehar pripali su učenici Mileni Marković koja je proglašena za nauspešnijeg takmičara u konkurenciji devojčica.

Dan diploma bio je prilika i da se uruče nagrade najvrednijim članovima biblioteke, kao i posebne diplome za izuzetne uspehe na takmičenjima iz srpskog jezika, geografije i tehničkog i informatičkog obrazovanja.

Direktorka Vera Simić uručujući diplome i nagrade poželela je učenicima još značajnih uspeha u učenju i istakla da je najvažnije da postanu dobri ljudi i da ne zaborave odakle su potekli.

Tradicionalno, zabavni deo programa bio je u znaku nastupa četvrtaka, koji su za ovu priliku izveli dramatizaciju sa tematikom o školskom životu, a na sceni su im se pridružili i predškolci, recitujući stihove. Hor mlađih razreda izveo je nekoliko numera uz muzičku pratnju učiteljice Danke Jovanović i nastavnika Nenada Božića.  Svečanosti su prisustvovali članovi Udruženja penzionera „Klub 3“ iz Užica. Oni su školskoj biblioteci poklonili vredne knjige, a ovo je bila prilika i da kazuju svoje stihove u kojima su uživali okupljeni roditelji, učenici i nastavnici škole, navela je za “Vesti” Vesna Vujić Ršumović.

Ostavite odgovor