Pocetna Sport Užički biciklisti oduševili svojim nastupom

Užički biciklisti oduševili svojim nastupom

353
0
Podelite

Užički biciklisti su učestvovali na Kupu Srbije u drumskom biciklizmu, na stazi Beranovac kod Kraljeva. Članovi BK Ere su nastupali u kategoriji kadeta i trener i predsednik kluba Nenad Milivojević je zadovoljan onim što su njegovi puleni pokazali na stazi:

-Na jednoj od težih staza Aleksa Cvetić i Đorđe Đurić su prikazali odličnu vožnju. Na samom startu došlo je do velikog pada u kome je bio Đurić ali je uspeo brzo da se vrati u grupu. Na stazi od 55 km na vetru i velikoj vrućini 33 stepena nije lako kontrolisati grupu. U šestom krugu  odlazi grupa od četiri vozača. Cvetić je uspeo sam na vetru da se preseli iz druge grupe i da se priključi prvoj, a Đorđe je ostao u drugoj grupi da bi se i on u sedmom krugu odvojio od grupe ali nije uspeo da sastavi,  pa je do kraja trke vozio sam između dve grupe. Ostao je bez mogućnosti dodavanja vode ali je pokazao veliku borbenost i ako je se prilikom pada dobro “ogulio”.

Milivojević ističe da je Aleksa Cvetić vodio veliku borbu prvenstveno sa samim sobom da bi iscrpljen vrelim vetrom, ogromnom vrućinom i stalnim skokovima na koje je uspešno odgovarao, kroz cilj prošao kao petoplasirani. Za dobru vožnju pohvalio ga je predsednik saveza Branka Banovića. Đorđe Đurić je bio sedmi:

-Momci su vozili odlično, vidi se da dosta treniramo. Do sada su prešli 3000km a vreme nam nije išlo na ruku. Već se formiraju u prave vozače. Opšte je poznato da stazu na Beranovcu ne mogu voziti nespremni vozači, a oni su tako borbeno odvezli svih 55km i zaslužuju samo pohvalu. Pehovi nas prate od početka sezone. Da Đurić nije pao, da je ostao u grupi  sa Cvetićem, jedan bi sigurno bio na postolju.Ali nekada rezultat nije toliko bitan već način na koji se trka vozi.  Naši dečaci su u veoma teškim uslovima trku odvozali  baš dobro. Vozili su muški, borbeno do samog kraja i svaka im čast za to. Treba napomenuti da su oni najmlađi u kategoriji jer su prva godina kadeta i kada se kompletira ekipa od povreda od njih se dosta očekuje. Nadamo se da će nastaviti dugogodišju praksu dobrih rezultata u mlađim kategorijama našeg kluba. –

U narednom periodu bicikliste očekuju trke u Šidu, Apatinu, Subotici i nadamo se da ćemo uz pomoć lolalne samouprave i sponzora uspeti prvenstveno da odemo na trke i na njima ostvarimo dobre rezultate.

Ostavite odgovor