Pocetna Društvo Novi kvalitet turističke ponude

Novi kvalitet turističke ponude

120
0
Podelite

Turisti traže dodatne sadržaje, ne žele da borave samo u jednoj destinaciji i upravo to im mi nudimo kroz TO Regiju zapadna Srbija, kaže za „Vesti“ Miroslav Rađen.

Turistička organizacija Regije zapadna Srbija, postoji od 2006. godine, a od pre izvesnog vremena, bogatija je za dva nova člana, TO Čačak i TO Dragačevo koja predstavlja opštinu Lučani. Ovim povodom Miroslav Rađen, direktor TO Regije zapadna Srbija, za „Vesti“ je, između ostalog, rekao:

-Prijem novih članova daje novi kvalitet u TO Regije zapadna Srbija. Ustalom i Čačak i Lučani geografski i turistički pripadaju našoj regiji i veoma nas je obradovala njihova inicijativa u pristupanju našoj organizaciji koju je Upravni odbor sa zadovoljstvom prihvatio.

Po rečima Rađena, opština Lučani je prošle godine donela odluku o pristupanju njihove TO Dragačevo TO Regija zapadna Srbija, a Čačak je to učinio u aprilu ove godine. Čačak ima izuzetno dobru turističku ponudu i Čačani smatraju da je područje njihovog grada kapija zapadne Srbije. Užičani su se, kako kaže Rađen, s tim složili.

– Ono što je značajno za opštinu Lučani, najpoznatija manifestacija u Srbiji, Dragačevski sabor trubača u Guči, svakako će dati novi kvalitet regiji, a mi ćemo doprineti da ona još bolje bude promovisana – ističe Miroslav Rađen i dodaje:

-Ono što želimo, jeste da kroz regionalni koncept promovišemo u opštini Lučani i neke manje poznate turističke lokalitete, a ne samo Sabor trubača u Guči. Smatramo da ova opština raspolaže dobrim turističkim potencijalima. Mi smo ove godine kod resornog ministarstva konkurisali projektom unapređenja turističke infrastrukture u regiji zapadna Srbija koji je vredan 19 miliona dinara i realizovaćemo ga u svih 12 članica regije. Konkretno, u opštini Lučani uredićemo biciklističke i pešačke staze, jer ima izuzetnih uslova za to, dok ćemo u Ovčar Banji izgraditi teretanu na otvorenom što će biti novi kvalitet u turističkoj ponudi ovog kraja. Naravno, radićemo na infrastrukturi i na području ostalih naših članica – napominje Rađen.

Po rečima Rađena, od osnivanja je TO Regija zapadna Srbija prepoznata kao primer dobre prakse.

-Sada je tendencija ukrupnjavanja destinacija, odnosno, realizacija regionalnog koncepta, jer turisti traže dodatne sadržaje i ne žele da borave samo u jednoj destinaciji. Upravo to mi im nudimo kroz TO Regiju zapadna Srbija – ističe Rađen.

Ostavite odgovor