Pocetna Društvo Konkurs za subvencije 17. juna

Konkurs za subvencije 17. juna

446
0
Podelite

Grad Užice raspisaće 17. juna konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi, a koji se odnosi na nabavku mehanizacije i analizu zemljišta, u stočarstvu za nabavku opreme u mlekarskoj proizvodnji – laktofrize i muzilice, za sadni materijal za organsku proizvodnju, u pčelarstvu za nabavku matica.

Ove godine budžet za poljoprivredu je 27 miliona dinara. Od toga će za ovaj, prvi krug, biti odvojeno 15 miliona, dok je drugi krug planiran za jesen za nabavku voćnih sadnica.
Redosled za dobijanje subvencija biće utvrđen na osnovu redosleda prijavljivanja, a konkurs će trajati dok sredstva ne budu utrošena.

Po rečima Marka Stevanovića, člana Gradskog veća zaduženog za poljoprivredu, za sredstva mogu konkurisati svi oni koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo koje je aktivno u ovoj godini. Važno je i da je gazdinstvo registrovano na teritoriji grada Užica, odnosno, da im je posed na ovom području.

Svako registrovano poljoprivredno gazdinstvo može konkurisati za više podsticaja, ali je ukupan maksimalan povraćaj za svako domaćinstvo 250.000 dinara.

-Svako domaćinstvo može konkurisati za povraćaj sredstava za nekoliko podsticaja, samo je važno da visina povraćaja ne pređe 250.000 dinara. To je veoma dobro i bitno, jer to u nekom ranijem periodu nije bilo moguće – ističe Stevanović i napominje:

-Ove godine povećano je subvencionisanje organske proizvodnje na dva miliona dinara, a osim toga, umesto Ministarstva za poljoprivredu, analizu zemljišta od ove godine finansira Grad.

Ostavite odgovor