Pocetna Društvo Dva tima u finalu za najbolju tehnološku inovaciju

Dva tima u finalu za najbolju tehnološku inovaciju

401
0
Podelite

Dva tima iz Tehničke škole Užice u finalu su  takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju. Među šest timova finalist su tim “Amateri”, čija je inovacija: Painter 360°, koji čine učenici četvrtog razreda ove škole Uroš Joković, Miloš Jovanović, Miloš Vesović i Nemanja Lazarević, kao i tim “Wicked Software”, sa inovacijom Moja korpa. Članovi drugog tima su Bogdan Milojević, Darko Selaković i Nemanja Conjić.

Treći tim koji je predstavljao ovu užičku školu, osvojio je deveto mesto. Članovi tima “Eco boost HHO”, čija je inovacija HHO generator bili su Konstantin Savić,  Darko Mutavdžić i Marko Pavlović. Mentor učenika bila je profesor Biljana Nikolić.

Recenziranje je trajalo tri nedelje, od 7. do 27. maja, kada je ocenjeno je 25

inovacija, a u samom ocenjivanju učestvovalo je isto toliko recenzenata, čija ekspertiza je iz oblasti kojima pripadaju inovacije ili su u pitanju stručnjaci za ocenjivanje tržišnihaspekata inovacije.

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u saradnji sa Tehnološko -metalurškim fakultetom iz Beograda, Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, Privrednom komorom Srbije i Radio televizijom Srbije.

Finalno takmičenje biće 27.septembra uživo na RTS-u.

Ostavite odgovor