Pocetna Fudbal Sloboda u Zapadno-moravskoj zoni

Sloboda u Zapadno-moravskoj zoni

676
0
Podelite

Na Skupštini Slobode, kojoj je prisustvovalo 29 od 35 delegata, podnet je izveštaj o radu u periodu od februara do maja ove godine i iznošeni planovi za naredni period. U narednoj sezoni Sloboda će igrati u Zapadno-moravskoj zoni. Plan je da se ekipa ekspresno vrati u Srpsku ligu, a odmah zatim napadne viši rang.

Milovan Đorić, predsednik kluba je istakao da je namera rukovodstva bila da se stabilizuje klub i postave zdravi temelji za dugoročnije uspešno funkcionisanje:

mde

-Takođe smo želeli i da afirmišemo mlade igrače. Uz određene preduslove, odgovorno finansijsko upravljanje, oslanjanje na sopstvene snage, Sloboda zaista ima potencijala da se vrati za četiri godine u vrh srpskog fudbala. Za to je neophodno unaprediti sportsku infrastrukturu, okupiti mlade i talentovane fudbalere iz Užica i okoline, obezbediti dobar stručni rad. Naravno, za to je potrebna i podrška grada, lokalne privrede i navijača. –

 


N
emanja Nešić, član UO je naglasio da generacije koje dolaze ne smeju da budu robovi pogrešnih odluka iz prošlosti. Ovo je istorijski momenat. Krećemo u novi početak. Samo tako možemo obezbediti dugoročniju perspektivu i ponovo budemo fudbalski lideri. U narednoj sezoni igraćemo u Zapadno-moravskoj zoni, i moramo formirati ekipu koja će se ekspresno vratiti u Srpsku ligu, a potom napasti bez oklevanja viši rang. Za ovu sezonu smo obezbedili 10-12 miliona dinara i to nam garantuje da će planovi biti ispunjeni- rekao je Nešić i dodao:

-Srpsku ligu možemo igrati sa milion evra duga. Neke opcije na koje smo računali nisu bile realne. Klub će se i dalje zvati Sloboda, a videćemo da li će se još neko ime dodati uz to. Da li će klub imati novi ili stari PIB svejedno je. Najvažnije je da smo za ovo dobili podršku FSS.

Skupština Slobode je dala punomoćje tročlanoj komisiji, Nemanja Nešić, Zoran Jovičić i Zoran Melentijević, da izvrši administrativno pravne radnje koje su neophodne da bi se klub uključio u Zapadno-moravsku zonu.

Ostavite odgovor