Pocetna Politika Pajović: Deklaracija o slobodnim izborima i na sledećoj sednici  

Pajović: Deklaracija o slobodnim izborima i na sledećoj sednici  

286
0
Podelite

Odbornik Demokratske stranke Slobodan Pajović najavio je da će užički Savez za Srbiju dostaviti užičkom parlamentu i pisani predlog Deklaracije o slobodnim i fer izborima koja pretpostavlja izmene odredbe Zakona o izborima i stvaranje uslova za ravnopravnu  medijsku zastupljenost.

-Dovoljan razlog za podnošenje Deklaracije su protesti građana koji već traju šest meseci. Razlozi su formulisani na hiljadu i jedan način i veoma su jasni. Na protekloj sednici Gradske skupštine   mogao sam ih iznositi dva sata ali to nisam učinio jer su suviše jasni – rekao je  Pajović posle izlaska opozicionih odbornika SZS sa jučerašnjeg skupštinskog zasedanja kada je izostalo glasanje da se Deklaracija uvrsti u dnevni red.

On je dodao da vladajuća većina u Užicu predvodjena SNS-om  ne dozvoljava da se diskutuje o tome da li će nešto biti tačka dnevnog i kaže da očekuje i “zabranu” ulaska u Skupštinu opozicionim odbornicima SZS.

Odbornici stranaka koje u Užicu čine Savez za Srbiju, DS, Dveri i Zdrava Srbija napustili su jučerašnje zasedanje gradskog parlamenta jer predlog da se  Deklaracija o slobodnim i fer izborima uvrsti u dnevni red nije stavljen na glasanje uz obrazložanje da to nije po Poslovniku o radu Skupštine.

Ostavite odgovor