Pocetna Politika PETKOVIĆ: Nešić postavljen po Statutu

PETKOVIĆ: Nešić postavljen po Statutu

471
0
Podelite

Poslednjim izmenama Zakona i Statuta uvedena je restriktivna norma u vezi sa brojem pomoćnika, ali ne i opšta norma u vezi sa institucijom pomoćnika gradonačelnika. Samim tim nema ni govora o povredi Zakona i Statuta Grada Užica, navodi se u saopštenju gradonačelnika Užica, Tihomira Petkovića, povodom zahteva odbornika Đorđa Milićevića, koji se odnosi na imenovanje pomoćnika gradonačelnika, koje je okarakterisao kao povredu Statuta.

“Odbornik Milićević je očigledno frustriran činjenicom da je aktuelno rukovodstvo Grada u potpunosti vratilo sve dugove iz vremena kada je politička opcija kojoj pripada Milićević vladala ovim gradom i učinila Užice finansijski jednim od najstabilnijih gradova u Srbiji. Ne samo to Milićeviću je teško da prihvati situaciju da se u Užicu radi i gradi više nego ikada pa onda površno i banalno tumači odredbe Statuta grada.

Institucija pomoćnika gradonačelnika, koja je bila veoma aktuelna za vreme dok je partija odbornika Milićevića bila na vlasti kada je Užice imalo čak 4 pomoćnika gradonačelnika, je kategorija utemeljena Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom Grada Užica. Poslednjim izmenama Zakona i Statuta uvedena je restriktivna norma u vezi sa brojem pomoćnika ali ne i opšta norma vezana za samu instituciju pomoćnika gradonačelnika. Samim tim nema ni govora o povredi Zakona i Statuta Grada Užica niti o ostalim insinuacijama koje Milićević navodi.

U momentima kada se odbornik Milićević poziva na demokratiju i političku odgovornost bilo bi realno očekivati da ličnim primerom to i dokaže i da sada nakon očigledno izgovorenih laži kaže javnosti kako će politički odgovarati za javno izgovorenu neistinu”, stoji u saopštenju gradonačelnik Užica Tihomira Petkovića.

Ostavite odgovor