Pocetna Politika Gradonačelnik da poništi Nešićevo postavljenje

Gradonačelnik da poništi Nešićevo postavljenje

1246
1
Podelite

Odbornik LDP-a Đorđe Milićević uputio je zahtev gradonačelniku Užica Tihomiru Petkoviću da poništi rešenje o postavljenju Nemanje Nešića za pomoćnika gradonačelnika za razvoj.

U obrazloženju zahteva se navodi  da je „članom 77. Statuta grada Užica predviđeno da gradonačelnik može imati tri pomoćnika, ali prvim stavom člana 199, istog Statuta nedvosmisleno je definisano da se član 77. može primenjivati tek nakon sprovedenih izbora za odbornike Skupštine grada održanih posle stupanja na snagu ovog Statuta“ – navodi Milićević.

On u obrazloženju podseća da je gradonačelnik Užica s obzirom da je aktuelni Statut  stupio na snagu početkom ove godine donošenjem pomenutog rešenja grubo povredio njegove odredbe i naneo štetu ne samo budzetu, već i ugledu grada i demokratiji.

-Da bi nastalu štetu minimizirali i dalje protivpravno delovali pozivam vas da hitno poništite pomenutu odluku. Kada bih računao na moral, pozvao bih vas da posle oovakvog skandala i vi podnesete ostavku, ali mislim da na to ne mogu računati  – kaže se u zahtevu za poništenjem rešenja  o postavljenju pomoćnika gradonačelnika Užica Nemanje Nešića.

Na zasedanju administrativnog odbora Gradske skupštine Užica čiji je član odbornik LDP-a Milićević usprotivio se Nešićevom postavljenju posle čega je odlučeno da odbor zatraži dodatna pravna objašnjenja.

1 komentar

Ostavite odgovor