Pocetna Društvo Delegacija Sočija u Užicu

Delegacija Sočija u Užicu

287
0
Podelite

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković sa saradnicima primio je delegaciju ruskog grada Sočija koju je predvodio gradonačelnik Anatolij Nikolajevič Pahomov sa domaćinom delegacije u Srbiji narodnim poslanikom Dragomirom Karićem. Ovim povodom u zgradi Gradske skupštine predstavnici Sočija predstavili su svoje turističke potencijale predstavnicima užičkog privrednog, turističkog, kulturnog i javnog života. U ruskoj delegaciji bio je veliki broj njihovih turoperatera.

Zahvaljujući se na dolasku veoma značajne i drage delegacije Sočija, gradonačelnik Užica Tihomir Petković je između ostalog rekao da ova poseta može biti početak sveobuhvatne i plodne saradnje dva grada.

-Mi Užičani smo posebno ponosni što su naše kompanije „Putevi“ i „Jedinstvo“ svojim dobrim radom doprineli uspešnoj organizaciji Zimske olimpijade koja je održana u Sočiju, gradu koji se u Ruskoj Federaciji najbrže razvija i ima oko šest miliona turista godišnje. Verujemo da kao gradovi možemo, pre svega, u oblasti turizma, da imamo uspešnu saradnju, a činjenica da više naših, užičkih uspešnih kompanija dobro radi u Ruskoj Federaciji daje nam optimizam i očekivanje da će još uspešnije biti i u samom gradu Sočiju – rekao je Petković.

Gradonačelnik Sočija Anatolij Nikolajevič Pahomov je na početku rekao:

-Rekli su mi da ovde mogu da govorim samo na ruskom zato što u ovom gradu veliki broj građana govori ruski jezik. Većina ljudi je bila u Sočiju, radila u Sočiju i oni su naši veliki prijatelji i drugovi.

Gradonačelnik Sočija se potom zahvalio užičkim i drugim srpskim firmama koje su učestvovali u gradnji velelepnih turističkih objekata i kompletne infrastrukture u Sočiju za potrebe 22. Zimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara i ukazao na potencijale, prednosti i osobenosti Sočija kao velikog turističkog centra u Ruskoj Federaciji. U ovom gradu se tokom godine održavaju brojni koncerti, filmski festivali, ali i takmičenja formule 1, to je grad zimskog, letnjeg i zdravstvenog turizma, grad koji je kompletirao turističku ponudu na visokom, svetskom nivou.

Gradonačelnik Sočija Anatolij Nikolajevič Pahomov izrazio je očekivanje da će se razviti obostrana saradnja i ako bude dobre komunikacije spremni su da otvore direktnu avionsku liniju od Beograda do Sočija. Osim za razmenu turističkih grupa,
zainteresovani su da se na tržištu i trpezama u Sočiju nađe više ukusnih srpskih poljoprivrednih proizvoda.

Narodni poslanik Dragomir Karić je podsetio da ruska delegacija iz Sočija broji 17 članova i već četvrti dan boravi u Srbiji. Posetila je Beograd, centralnu Srbiju, Šumadiju, a posle Užica, boraviće na Zlatiboru, a zatim će uslediti poseta Kolubarskom okrugu.

Ostavite odgovor