Pocetna Društvo Za lepši grad

Za lepši grad

837
4
Podelite

Želeći da uredi i oplemeni prostor oko svoje cvećare „Vivaldi“, vlasnica Dragica Đoković, angažovala je mladog umetnika Pavla Pavlovića da oslika zid preko puta u prolazu kod Robne kuće „Beograd“. Za to je, kako kaže, pribavila sva potrebna odobrenja.

Pavle je inženjer arhitekture iz Užica. Posle završene Umetničke škole u svom rodnom gradu, završio je i Arhitektonski fakultet i master prošle godine. Slikanje po zidu je njegov hobi. Prilikom oslikavanja zidova koristi vodootporne boje za beton i smatra da će, ako vreme posluži, slika preko puta cvećare biti gotova za koji dan.

-Ovo jeste moj drugi rad na javnom mestu, ali sam crtao svuda i u svom dvorištu i kod drugih ljudi – kaže Pavle. U srednjoj školi Pavle je sa još jednim drugarom oslikao zidove jednog kafića na Trgu partizana.

Pavle još nema stalno zaposlenje, radi projekte po pozivu i ozbiljno razmišlja o odlasku u inostranstvo, jer ima više izgleda da nađe posao i da se potvrdi u svojoj struci.

-Najradije bih da ostanem ovde, ali nemam uslove ni za rad, a kamoli i za život-kaže nam Pavle.

4 Komentari

  1. Sklonite taj cirkus od cvećare i vratite vozačima otetih 8 mesta za parkiranje za koja su unapred platili,Svako preko veze otima parking mesta!

  2. To je vlasnica cvećare preko puta parkinga kod RK Beograd koja je urnisala zelenu površinu i uništila trotoar da bi izgradila objekat za cvećaru.

  3. Ovde je bio parking koji je pretvoren u plato za prodaju polovnih kola, koji niko nije plaćao! A strogi je centar grada!

Ostavite odgovor