Pocetna Hronika Huligani uništavaju gradsku imovinu

Huligani uništavaju gradsku imovinu

860
2
Podelite

Građani zahtevaju da se automobili proteraju sa šetališta i sankcioniše uništavanje inventara pored šetališta. Sigurnosne kamere uskoro  kod rampe „Cvete Dabić“ u Turici  i  lifta na Plaži.

I protekle srede kao i drugih dana u sedmici šetalištem duž kanjona Đetinje  malo po malo prokrstari automobil. Šetači glasno negoduju i traže da se ovoj pojavi stane na put kao i prolasku motorista.

Takođe, ukazuju na uništavanje inventara duž šetališta koji je svojina svih građana, posebno uništavanje klupa  i odmorišta. Nedavno je razvaljena i iskrivljena rampa kod „Cvete Dabić“ koja je sprečavala prolazak automobila na šetalište tako da sada nije u funkciji.  Zarad prolaska automobila čak se „pomeraju“ i teški betonski blokovi koji su postavljeni kod železničkog mosta  iz pravca Turice  za što  je potrebna snaga četvorice-petorice ljudi.

Šetači ukazuju i na huliganstvo pod okriljem noći kada je duboko u ambisu kanjona Đetinje bačena šarena drvena kućica sa slovima namenjena  igri najmlađih tako da je više nema na odmorištu kod Velike brane. Sa odmorišta „nestaje“ krov i ukrasna  ćeramida, a i stolovi „trpe“ pajsere i druge alate. Putokazi se  skidaju sa stena, a na trasi uništavaju prskanjem sprejem. I česma kod Velike brane na meti je vandala. Nekoliko puta je nestajala i ponovo postavljana.

U tunelima se događa uništavanje tunelskog svetla kamenicama, istina sve ređe. Šetači, ljubitelji prirode s pravom očekuju da se huliganskom ponašanju stane na put, a šetalište sačuva od pošasti.

Prema rečima Budimira Vujovića, gradskog većnika za saobraćaj kod nekadašnjeg pogona „Cvete Dabić“, gde je sada rampa predviđeno je postavljanje sigurnosne kamere koja će registrovati svaki nedozvoljen prolazak automobila posle čega će uslediti kazna jer će biti povezana sa softverom u užičkoj policiji.  Kamera će biti postavljena i u blizini lifta na Plaži.  Vladimir Sinđelić, član Gradskog veća zadužen za mesne zajednice navodi da meštani Stapara imaju alternativu za prevoz do grada. ‘

-Asfaltirano je 1250 metara saobraćajnice Staparska banja – Radojevića kula, a preostaje asfaltiranje još tri kilometra puta koji je nasut i prohodan za vozila. Asflatriranje preostale deonice predviđeno je ovog leta po planu i predviđeno je budžetom JP Putevi – Srbije, navodi Sinđelić. Staparci i drugi vozači mogu koristiti šetalište za prolazak automobila u periodu od 14 do 15 časova tokom dana i u periodu od 21 uveče do 8 ujutro. O higijeni na početku  šetališta računa vodi Aco Radosavljević, zaposlen preko javnih radova u „Velikom parku“ kao i o čistoći „Starog grada“ koji zaslužuje pohvale za održavanje na početku maršrute.

2 Komentari

  1. Horde huligana i narkomana kad god radi diskoteka Garaža skuplaju se pred zgradom „Lepa Brena“,divljaju celu noć,lome aute,izloge od besa i ludila i zagorčavaju život i san stanara,Tolika policija(kojoj se stalno diže plata) sedi i apsolutno nikad nije izašla patrola,kojoj je osnovni zadatak zavođenja javnog reda i mira da izaže i ispendreči tu izgubljdenu omladinu,gde ima i dečaka i devojčica od 14 godina,Kad će Tihi jednom da izaže lično da vidi to ludilo!

Ostavite odgovor