Pocetna Ekonomija O strategiji industrijskog razvoja

O strategiji industrijskog razvoja

144
0
Podelite

Ministarstvo privrede RS i Privredna komora Srbije organizovali su u PKS –Regionalnoj privrednoj komori Užice prvi u nizu javno-privatnih dijaloga u okviru procesa izrade nove strategije industrijske politike Republike Srbije, koju pokreće Vlada Republike Srbije.
U uvodnom obraćanju prisutnima se obratio Tomislav Knežević iz GIZ-a i prof dr Dragan Lončar iz konsultantske kuće Peterhof.

Kako je objavljeno na sajtu užičke Komore, sam proces je od izuzetnog značaja za poboljšanje industrijske konkurentnosti, održivog rasta i razvoja ekonomije, kao i novog zapošljavanja u Republici Srbiji.

Na skupu su analizirane strateške teme u oblasti industrijskog razvoja u narednom periodu: osnaživanje ljudskih resursa, digitalizacija i inovativnost, investicije i međunarodno poslovanje, životna sredina i cirkularna ekonomija. Kompanije koje su učestvovale u radu foruma su svojim znanjem i iskustvom doprinele kvalitetu procesa, izradi i realizaciji strategije.

Izrada strategije će u svom rezultatu preporučiti mere, instrumente i akcioni plan za prevazilaženje barijera i aktiviranje potencijala koji su identifikovani kroz javno-privatni dijalog i stručne analize ekspertskog tima.

Ostavite odgovor