Pocetna Sport Zadržati vodeću poziciju

Zadržati vodeću poziciju

121
0
Podelite

Pred užičkim ASK Vesnić je drugi dupli takmičarski vikend u okviru TCR East Europe serije koji će se u terminu 17-19. maja održati na cuvenoj stazi RedBull ring na kojoj se održavaju i trke Formule 1. Novoosnovano takmičenje u okviru TCR porodice po prvi put ove godine voziće potpuno samostalno a prema najavi organizatora za što bolji plasman će se boriti automobilisti iz Češke, Slovačke, Poljske, Hrvatske, Mađarske i naravno Srbije koji će nastupiti u čak sedam automobilskih brendova najnovije TCR specifikacije.

Milovan Vesnić u Austriju putuje kao aktuelni lider šampionata i ne skriva ambiciju da na tom mestu ostane i nakon dve trke na RedBull ringu:

-Na austrijskoj stazi sam nastupio prvi put 2013-te godine pa mogu reći da je veoma dobro poznajem. Specifičan, tehnički zahtevan autodrom sa velikim uzbrdicama i nizbrdicama, dugim pravcima na kojima se postižu velike maksimalne brzine ali i komplikovanim krivinama pa će do izražaja doći priprema i podešavanje automobila. U tome smo dobri pa očekujem da uz fer borbu ponovo budem na podijumu zajedno sa kolegom Wyszomirskim koji nastupa za nas ali očekujem da će se polako probuditi i Rudi Pešović kojem nakon dve godine pauze ipak nedostaje takmičarskih kilometara.– rekao je Vesnić pred polazak za Austriju i dodao:

-Vozićemo sami svoju trku bez nepotrebnog spajanja divizija. Očekujem nekih 12 sigurnih učesnika ali je lako moguće da nam se pridruže i neki od učesnika iz Austrije i Nemačke koji ovu trku mogu da iskoriste kao trening. Jedino čega se pribojavam su vremenske prilike koje u Alpima često prerastu u neprilike. Ali kako svima, tako i nama. Borićemo se maksimalno kao i uvek.

Ekipa iz Užica put Austrije krenula je u sredu. U petak su na programu nezvanični treninzi dok je najnaporniji dan svakako subota sa kvalifikacijama i prvom trkom. Kasni popodnevni termin u nedelju rezervisan je za trku dva. Verujemo da će se kući, kao i iz Mađarske, vratiti sa novim odličjima jer nas je godina u nazad na to ASK Vesnić i navikao.

Ostavite odgovor