Pocetna Kultura Premijera „Kako život“

Premijera „Kako život“

452
0
Podelite

Na velikoj sceni užičkog Narodnog pozorišta večeras će biti izvedena premijera predstave „Kako život“ po tekstu Nine Mitrović, a u režiji Slavenka Saletovića. U predstavi igraju Slobodan LJubičić, Divna Marić, Momčilo Murić i Ivana Pavićević Lazić. Scenografiju je uradila Marijana Zorzić Petrović, kostim Tatjana Jovanović, muziku Aleksandar Milekić, a scenski pokret Ivica Klemenc.

Tekst „Kako život“ nastao je na osnovu istraživanja i brojnih razgovora dramaturškinje Nine Mitrović sa korisnicima i zaposlenima u staračkim domovima. Tako se i radnja teksta odvija u staračkom domu. Tamo se voli i svađa, tamo se čak i zabavalja i živi.

Sama autorka kaže da drama „Kako život“ govori o ljubavi i usamljenosti. Po njenim rečima čovek želi da bude voljen i da voli, ali se od straha od promena začauri i kada najveći deo života proživi onda se upita: Gde sam bio, šta sam radio? Tada shvati da je pustio da mu sopstveni život  prošeta pred očima, kao da nije imao izbora, a izbor uvek postoji samo je za to potrebna hrabrost.

Za reditelja Saletovića, tekst je „duboko uman, pun emocija, iskrenosti, jednostavnosti i elegične nasmešenosti prema ljudskom biću u njegovom drugom, trećem, da ne kažem poznom trajanju…“

Ostavite odgovor