Pocetna Društvo Matematika na zabavan način

Matematika na zabavan način

407
0
Podelite

Manifestacija Maj, mesec matematike održava se od 13-17. maja u Naučnom klubu Regionalnog centra Užice. Prva u nizu radionica organizovana je za učenike iz Požege i Užica na kojoj su predstavljene mozgalice i trikovi na zanimljiv način.

U okviru ove manifestacije u saradnji sa Centrom za promociju nauke iz Beograda biće otvorena i izložba od 20-24. maja o naučniku Milutinu Milankoviću.

Milena Vićević, direktorka RCU naglaša da se ovom manifestacijom povezuju i matematika i geografija. Autori i realizatori radionica su nastavnici i saradnici osnovnih i srednjih škola iz Požege i Užica.

-Oni će na veom kreativan način prikazati učenicima vezu različitih oblasti. Učenici koji će pohađati radionice su iz osnovnih i srednjih škola, a izložba “Život i delo Milutina Milankovića”biće otvorena i za sve zainteresovane sugrađane u Naučnom klubu- rekla je Vićević.

Aleksandra Vesović, nastavnica Osnovne škole”Emilija Ostojić” iz Požege istakla je da se – matematika nalazi svuda oko nas i to jeste cilj ove manifestacije. Od kosmičkih dubina do dečjih
igrališta svuda je oko nas, a samo od nastavnika zavisi da li će je deca zavoleti. Ovo je jedan od načina, kako matematika može biti korisna i zabavna-.

Učenici navode da su im zanimljivi matematički trikovi koje pokazuju jedni drugima i u školi. Trikovi nisu teški da se nauče, naveo je Aleksa Dumonjić, učenik sedmog razreda Osnovne škole
“Emilija Ostojić” iz Požege koji je zadužen da svoje znanje prenese drugim učenicima.

Dodajmo, da je Naučni klub u okviru Regionalnog centra Užice otvoren 2016.godine gde se redovno održavaju brojne radionice, predavanja i izložbe.

Ostavite odgovor