Pocetna Društvo Saobraćajna bezbednost u Školi roditeljstva

Saobraćajna bezbednost u Školi roditeljstva

175
0
Podelite

Grad Užice u saradnji sa Udruženjem “Roditelj” obezbedio je dva kompleta autosedišta i pokaznu klupu za Školu roditeljstva užičkog Doma zdravlja. Učenici Tehničke škole “Radoje Ljubičić”- saobraćajni smer učestvovali su u edukaciji sa patronažnim sestrama ove službe.

Škola roditeljstva koja je zvanično počela sa radom od 1.aprila organizuje utorkom i četvrtkom obuke za trudnice i porodilje iz različitih oblasti. Obezbeđivanjem auto sedišta za decu ubuduće će edukovati roditelje mališana o njihovom pravilnom postavljanju i vezivanju pojasa kako bi se izbegle neželjene posledice u saobraćaju.

-Ovo je još jedan iskorak u Školi roditeljstva gde će budući i sadašnji roditelji moći da nauče nove veštine-rekla je Mirjana Ješić, glavna sestra Doma zdravlja Užice izražavajući zahvalnost Gradu za izdvajanje sredstava ne samo za roditelje nego i za druge segmente namenjene unapređenju zdravlja stanovništva.

Za ova dva kompleta Grad je izdvojio oko 120 000 dinara i – ovo ima edukativnu namenu za  bezbednost dece u saobraćaju.Gradsko rukovodstvo je izašlo u susret zahtevu Udruženja “Roditelj” a jedan paket sedišta je u Školi roditeljstva, a drugi deo opreme biće u Auto školi “Gazela”gde će obuka biti za ostale roditelje -objasnio je Vidoje Drndarević, predsednik Saveta za zdravlje.

Dragan Ilić, diplomirani inženjer saobraćaja i nastavnik u Tehničkoj školi “Radoje Ljubičić” rekao je da na ovakav način se pokazuje koliko jedna zajednica brine o najmlađima.

Nastavnici Tehničke škole su prošli obuku za kontrolu i postavljanje sedišta i učestvuju u svim akcijama sa učenicima kako bi širili krug ljudi koji mogu da pomognu u povećanju bezbednosti u saobraćaju za najmlađe učesnike.

Ostavite odgovor