Pocetna Servisne informacije Štab u pripravnosti zbog najave obilnih padavina

Štab u pripravnosti zbog najave obilnih padavina

1160
0
Podelite

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, od  12 – 15. maja moguće su obilne kišne padavine (od 20 do 40 litara po m2, lokalno i više), posebno na području zapadne i jugozapadne Srbije,  koje mogu izazvati bujice, poplave i izlivanje vodotokova, kao i štete na putnoj i komunalnoj infrastrukturi.

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije apelujemo na građane koji su već imali probleme prouzrokovane velikom količinom padavina i štetu na poslovnim i stambenim objektima, kao i na poljoprivrednim površinama,  da preduzmu neophodne mere zaštite imovine čišćenjem i prokopavanjem odvoda i ostalim aktivnostima koje mogu doprineti eliminisanju ili ublažavanju potencijalne štete.

U skladu sa zakonskom regulativom preduzimaju se  preventivne mere  i prati situacija  na terenu. Operativni štab je zasedao i analizirao trenutno stanje i mogućnosti za preduzimanje mera odbrane od eventualnih poplava. Iz sata u sat pratiće se situacija i javnost blagovremeno obaveštavati o preduzetim aktivnostima, navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije.

Ostavite odgovor