Pocetna Politika Manji incident na protestu „Jedan od pet miliona“

Manji incident na protestu „Jedan od pet miliona“

421
0
Podelite

Narodni poslanik DS-a Dejan Nikolić je poručio je na protestu u Užicu da nema normalne budućnosti dok vlast u Srbiji ucenjuje i preti na poslu samo zato što je neko ustao u odbranu sopstvenog dostojanstva, a gradjani jedino bore za „komplikovanu stvar“ koja svuda u svetu znači normalan život.

U osvrtu na kampanju „Budućnost Srbije“ Nikolić je rekao da nema normalne budućnosti dok god se gradjanima soli pamet o boljem životu u trenutku kada radnici gledaju kako da mesec ima manje dana i da prvi stigne deset dana ranije kako bi mogli da prežive od svoje plate .

-Nema normalne budućnosti dok god mladi ljudi moraju da prodju „praksu“ u Srpskoj naprednoj stranci… Nije normalno da Vlada nekim mladim ljudima bude majka, a onima koji razmišljaju svojom glavom maćeha gurajući ih u zagrljaj Austriji, Nemačkoj, Kanadi, Americi. To nije normalno jer su Užice i Srbija njihov grad i njihova država – rekao je Nikolić posle čega se dogodio prvi manji incident za proteklih petnaest protestnih okupljanja u Užicu.

Nikolićeve reči koje su gradjani pozdravili aplauzom prekinulo je dobacivanje jednog starijeg čoveka koji je stepeništem krenuo prema govorniku upućujući mu pogrdne reči „skloni se odatle majmune“ što su gradjani propratili salvama zvižduka i uzvicima „Ua Vučiću“ posle čega se ovaj čovek udaljio.

Dok je trajalo komešanje poslanik Nikolić smirivao je situaciju rečima „nemojtte da dirate čoveka i bez incidenata molim vas“, a na uvredu reagovao rečima upućenim osobi koja ga je izazvala“borićemo se i za vaše pravo da kažete šta mislite“.

U prethodnom delu govora narodni poslanik DS-a rekao je da za njega Evropa znači obrazovanje posle čega mlad čovek može da planira posao, porodicu i budućnost u svojoj zemlji.

– Za mene Evropa u Srbiji znači da policija garantuje bezbednost svima i da se zaštiti od huligana koji stave svinjsku glavu na haubu kao znak upozorenja . Za mene Evropa u Srbiji znači fer, demokratske i poštene izbore na koje smo zaboravili. Evropa u Srbiji znači javni sevis i zaista pravo da znamo sve, a ne ono što oni žele da mi znamo i zato nećemo da stanemo – poručio je Nikolić.

Osim ovog incidenta na šesnaestom po redu skupu „Jedan od pet miliona“ na platou ispred Gradske kuće tokom protestne šetnje glavnom ulicom nije bilo problema i sve je proteklo mirno kao i tokom proteklih petnaest šetnji.

Ostavite odgovor