Pocetna Društvo “Besmrtni puk” marširao u Užicu

“Besmrtni puk” marširao u Užicu

319
0
Podelite

Prvi put 9.maja na Dan pobede u Užicu održana je međunarodna manifestacija “Besmrtni puk” u znak sećanja na učesnike Prvog i Drugog svetskog rata, kao i ratova 90-tih godina. Na ovoj manifestaciji okupilo se oko 50 potomaka i predstavnika organizacija koji su nosili fotografije svojih predaka, georgijevske lente i zastave Srbije. Ova manifestacija pored Užica organizovana je još u 10 gradova.

Dragiša Srejić nosio je fotografiju svog oca učesnika Drugog svetskog rata navodeći da je u maršu u znak zahvalnosti prema svima koji su se borili za slobodu naše zemlje.

Nemanja Nešić rekao je da ima dvostruk povod za šetnju u “Besmrtnom puku”zbog dedova Borivoja i Novaka učesnika NOB-a i ponosan je na njih svakoga dana.

Vladimir Damljanović, koordinator manifestacije u Užice naveo je ova šetnja zahvalnost našim precima, a mi samo želimo da nastavimo njihovim tragovima.

Posle šetnje od TC”Pariz” do Trga partizana u Narodnom pozorištu izveden je kulturno-umetnički program za učesnike marša.

Planovi su da ova manifestacija postane tradicionalna i masovnija tako što će joj se priključiti što veći broj  ponosnih potomaka na  pretke koji su dali svoj doprinos u borbi za slobodu.

Ostavite odgovor