Pocetna Društvo Rekordan broj prijava

Rekordan broj prijava

615
0
Podelite

Rok za prijave za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na konkursu grada Užica, istekao je 5. aprila. Gradska većnica za zaštitu životne sredine Dunja Đenić, rekla je za TV 5 Užice da je do sada stigao rekordan broj prijava.

“Ove godine smo imali 383 prijave, što je rekordan broj u ovih pet godina, koliko organizujemo konkurs za mere energetske efikasnosti. Želim da istaknem da je najveće interesovanje bilo za subvencije za kotao na gas. Imamo 169 prijava za tu subvenciju i uglavnom su to domaćinstva, odnosno, kuće.”

Na konkurs je stiglo više od 90 zahteva za sufinansiranje izrade spoljne izolacije i oko 100 prijava za zamenu stolarije.

“Na žalost, namanje interesovanje je za kotlove na pelet. Kažem na žalost, zbog toga što je to ekološki energent i to treba posebno propagirati. Nama jeste gas prioritet, ali treba ići u pravcu korišćenja biomase, jer je to koristan energent u smislu ekologije i zaštite životne sredine, odnosno kvaliteta vazduha”, kaže Dunja Đenić.

Podsetimo, iz gradskog budžeta ove godine opredeljeno je 14 miliona dinara za sufinansiranje mera energetske efikasnosti.

“Za subvencije izolacije izdvojili smo tri miliona dinara, zatim dva miliona za zamenu stolarije, sedam miliona za kotlove za gas i dva miliona dinara za kotlove na pelet. Imajući u vidu da imamo samo 14 prijava za pelet, preraspodelom sredstva pokušaćemo da što veći broj prijava za kotlove za gas bude zadovoljen”, rekla je Đenićeva.

Preliminarne liste onih koji su prošli na ovom konkursu očekuju se početkom juna.

Ostavite odgovor