Pocetna Sport Upešan početak sezone za Vesnića

Upešan početak sezone za Vesnića

249
0
Podelite

Staza Hungaroring kraj Budimpešte već tradicionalno otvara sezonu takmičenja na kojima nastupa užički ASK Vesnić. Tako je bilo i za vikend 26-28. maja ali je ove godine izuzetak je bila činjenica da je novoosnovani šampionat TCR East Europe svoju premijeru imao zajedno sa Šampionatom sveta u automobilizmu ali i sa TCR Europe, serijama u kojima nastupaju najbolji svetski automobilisti i timovi.

Sa gotovo 40 automobila na stazi, nenormalnim uslovima za vožnju, bez pravih testova i sa veoma limitiranim budžetom plan Milovana Mikice Vesnića bio je bukvalno sveden na preživljavanje jer naredna trka u Austriji je na programu za dve nedelje i svaki ozbiljniji incident ugrozio bi dalje učešće srpskog tima. Na sreću sva tri automobila koje održava ASK Vesnić u Srbiju su vraćena u komadu a nije izostao ni rezultat. Milovan Mikica Vesnić se još jednom dokazao kao lider i u dve trke zabeležio pobedu i jedno drugo mesto u TCR East Europe šampionatu, Poljak Jakub Wyszomirski se na pobedničko postolje popeo kao trećeplasiran dok je drugu trku završio kao četvrtoplasirani a ASK Vesnić je proglašen za najuspešniji tim vikenda. Jedini bez bodova se vratio Rudi Pešović koji odustao dva puta zbog kvarova na svom automobilu.

„Težak, stvarno pretežak početak sezone za nas“ – izjavio je Vesnić nakon povratka u svoju bazu.

„Našli smo se među vozačima i timovima koji ne razmišljaju ni o čemu drugom nego o rezultatu. Na žalost mi nemamo tu privilegiju. Moj tim i ja kao vozač i dalje smo bez generalnog sponzora i veoma smo ograničeni sa budžetom. Hvala svima koji nas pomažu ali za nastupe na nivou gde smo mi to je stvarno nedovoljno osim za puko preživljavanje. Na sve to imao sam defekt na svom automobilu već na slobodnim treninzima i izgubio dosta vremena za probe. Kvar smo otklonili ali nisam odvozio važne kilometre u takmičarskim uslovima. Svi smo dali sve od sebe i to je na kraju dalo rezultat. Moglo je i bolje ali za početak sezone sasvim zadovoljavajuće. Imamo još da radimo i na sebi i na automobilima i bićemo spremni za sledeću trku u Austriji kada će TCR East Europe konačno voziti samostalno pa se nadam da će biti mnogo lakše.“

Vesnić je nakon dve trke u Mađarskoj lider šampionata dok je Wyszomirski trenutno pozicioniran kao treći. Verujemo da će se sa RedBull ringa, trke koja se vozi u terminu 17-19. maja, ekipa vratiti sa novim peharima a Milovan Vesnić utvrditi na vodećoj poziciji i ozbiljno kandidovati za novu evropsku titulu.

Ostavite odgovor