Pocetna Politika Antić: Pobedićemo Vučića istinom!

Antić: Pobedićemo Vučića istinom!

264
0
Podelite

Istoričar Čedomir Antić poručio je na protestu „Jedan od pet miliona“ da put gradjanskih protesta jeste put do poštenih izbora u Srbiji i pozvao gradjane da ostanu na „straži“ Srbije i demokratije.

-Pobedićemo Vučića mirno, prkosom, vrlinom i nepristajanjem na kriminal. Pobedićemo ga istinom – rekao je Antić okupljenim gradjanima na protestu „Jedan od pet miliona“ koji je održan na platou ispred Gradske skupštine u Užicu.

On je dodao da ukoliko Vučić neće da da poštene izbore koje garantuju Ustav i zakoni da će ih opozicija bojtkotovati kao što je učinila 1992. i  1997. godine.

-Bojkoti su uspeli i oborili smo tirane, a posle toga nema sporazuma sa SPS-om i SNS-om  – naveo je Antić  i obećao da posle pobede opozicije  „nema zadržavanja novca kao što se dogodilo 2000. godine, jer će se vratiti ponovo“.

U svom obraćanju on je nekoliko puta ponovio da su demokratija i Srbija važniji od bilo kog pojedinca i stranke.

-Nadao sam se da će odlaskom  Slobodana Miloševića  otici čovek kome je Srbija bila terapija, ali sam pogrešio! Nećemo više ljude kojima je Srbija terapija, hoćemo ljude koji su sluge Srbije i srpskog naroda i takvi nam trebaju na vlasti – poručio je Antić na ptotestnom skupu u Užicu.

Postavljajući pitanje zašto se gradjani bune on je odgovorio da „postoji    život koji se ne može platiti sa 500 dinara i sendvičima i život u kome ne treba puzati pred raznim ološem koji je  doveden do vlasti i moći“.

Za stranku na vlasti Čedomir Antić je naveo da su „naprednjaci promenili politički pol, ime svoje stranke, ideologiju, a samo nisu promenili svoju pokvarenost i amoralnost i spremnost da sve podrže za novac i da su demokratija i sloboda takve dragocenosti da moramo čitav život da se borimo za njih, akada dodju demokratske stranke postavimo „straže“ da se ne pokvare i iskorumpiraju“.

-Srbiju vodi čovek koji je spreman da se posle svega sporazume sa našim neprijateljima ukoliko mu omoguće još jedan dan vlasti – rekao je Antić navodeći primer Ljube Stojanovića koji je posle deset minuta dao ostavku pošto mu je kralj dao mandat jer je rekao dve pogrešne reči prilikom dodele mandata i dodajući da je to bila Srbija vrline koja je trijumfovala, za razliku od sadašnje koja „sedi za Tačija i sluša Angelu Merkel“ .

Konstantin Samofalov, narodni poslanik (DS) rekao je na skupu da gradonačelnik Užica Tihomir Petković najbolje što zna da radi  jeste da ostaje na vlasti preletom iz DSS-a u SNS dok Užice postaje „trećeligaški grad“.

– SNS vlast je obećala 2016. godine da će sa Ponikava da lete avioni za celu Evropu i do danas ni jedan nije poleteo… FK Sloboda je bio ponos od ovoga grada, na modernom stadionu dolazili i igrali  Zvezda i Partizan, a   sada Sloboda ispada u treću ligu. To vlast hoće! Hoće od Užica da naprave  trećeligaški grad- naveo je Samofalov uz poruku „nećemo im to dozvoliti“.

Protestni skup u Užicu  završen je mirno, protestnom šetnjom centralnim gradskim ulicama,a novi najavljen za sedam dana na istom mestu i u isto vreme.

Ostavite odgovor