Pocetna Odbojka Odbojkaši na završnom turniru Prvenstva Srbije za juniore

Odbojkaši na završnom turniru Prvenstva Srbije za juniore

2077
0
Podelite

Pobedom od 3:2, u Požarevcu protiv ekipe Mladog radnika, odbojkaši Užica plasirali su se na završni turnir Prvenstva Srbije za juniore, među osam najboljih ekipa u državi. Uspeh juniora Užica je još značajniji ako se zna da je ekipa Mladog radnika član elitnog prvoligaškog jata, što je za dva ranga ispred Užičana.

Završni turnir igra se od 12. Do 12, maja, a na turniru će pored Užičana učestvovati još i Crvena Zvezda, Vojvodina, Partizan, Ribnica, Niš, Metalac Takovo i Laki star iz Beograda.

Užičani su uspeli da ostvare fantastičan rezultat protiv ekipe koja se takmiči dva ranga ispred njih i to na njihovom terenu. Presudila je borbenost i veća želja za pobedom gostujućeg tima, na šta je trener Slobodan Bogosavljević bio izuzetno ponosan:

Retko se dešava da ekipa iz treće lige savlada ekipu iz prve lige. Još ređe ako se igra na terenu favorita i ako sude sudije iz njihovog grada. Ali “boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka”! Požarevljane je predvodio ogromni Noumori Keita, koji je u seniorskom polufinalu spakovao šampionu Vojvodini 23, a nama 26 poena. Šteta je što nije igrao prvi dizač Mladog radnika Aleksa Batak, ali tu su bili Uroš Ubiparip, Marko Lečić, Lazar Stević i Milan Pajkić, članovi seniorskog tima Mladog radnika.- kaže Bogosavljević i dodaje:

-Bili smo savršen orkestar, kojim je dirigovao fenomenalni Uroš Krstić, Ljubiša Milojević je bio sjajan a Požarevljani će dobro zapamtiti i Veljka Lekića koji je postigao 30 poena iz napada. Srednji blokeri Elezović i Derikonjić su se sjajno nosili sa Požarevljanima, a takođe i primači Veljašević i Radojičić. Napadački servis, pogotovo Krstića, Lekića i Elezovića, je potpuno destabilizovao igru domaćina. Drznuli smo se protiv favorita i to nam se isplatilo na kraju isplatilo. Ovo je bio završni turnir na kome nije bilo popravnog. Ulog je bio veliki i  naša veća želja došla je do izražaja. Pomeraju se granice igre i vere u svoje mogućnosti, a mi sada sa velikim optimizmom dočekujemo i finalni turnir juniorskog prventva.

MLADI RADNIK – UŽICE 2:3 (25:17, 22:25, 25:17, 21:25, 11:15)

MLADI RADNIK: Kljajić, Antić 2, Lečić 9, U.Ubiparip 15, Stević 7, Keita 26, Pajkić 13, Lazarević, Vasiljević, Popović, D. UbipariP. Trener: Blagojević.

UŽICE: Lekić 33, Derikonjić 4, Radojičić 6, Elezović 10, Krstić 6, Kljajić, Milojević, Đenić, Veljašević 7. Treneri: Avramović i Krsmanović.

Ostavite odgovor