Pocetna Društvo Rekonstrukcija Banjičke ulice

Rekonstrukcija Banjičke ulice

329
0
Podelite

Počela je rekonstrukcija 500 metara Banjičke ulice. Saobraćaj se odvija usporeno, dok autobus na liniji tri gradskog i prigradskog prevoza tokom rekonstrukcije neće saobraćati
Počela je rekonstrukcija Banjičke ulice u Užicu u dužini od 500 metara. Ukupna vrednost radova je 15 miliona dinara koje su po pola obezbedili Ministarstvo privrede i Grad Užice.

Izvođač radova su „Putevi Užice“, dok je nadzor poveren JP „Užice razvoj“. Rok za završetak radova je 45 dana. Tokom rekonstrukcije ulica neće biti zatvorena za saobraćaj, ali će se on odvijati usporeno. Zbog radova, autobus gradskog i prigradskog saobraćaja na liniji tri neće prolaziti ovom ulicom tokom rekonstrukcije.

-Prošle sedmice smo spremili komletnu dokumentaciju i izvođača uveli u posao. Projekat je uradio kragujevački Arhitektonski inženjerski studio „Aris“. Banjička ulica biće komletno rekonstruisana u punom profilu – izjavio je između ostalog Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“ i pojasnio da će ulica biti široka šest metara, biće urađeno oko dva kilometra novih ivičnjaka i ugrađeno oko 3.500 metara kvadratnih novog asfalta.

-Rekonstrukcija Banjičke ulice nije jedini projekat za čiju realizaciju polovinu sredstava izdvaja Ministarstvo privrede. Zapravo, za sredstva kod ovog Ministarstva ove godine konkurisali smo i projektom za rekonstrukciju Komandnog centra u Krčagovu i ovih dana očekujemo početak radova i na ovoj lokaciji – istakao je Maksimović.

Ostavite odgovor