Pocetna Košarka Stvaramo okosnicu tima za sledeću sezonu

Stvaramo okosnicu tima za sledeću sezonu

386
0
Podelite
foto: arhiva

Posle utakmice sa ekipom Mladosti iz Zemuna, sredinom marta, kada su se košarkaši Slobode plasirali u Superligu, momci su imali deset dana pauze i potom nastavili sa treninzima. Pripreme teku po planu, a trener Vladimir Lučić kaže da je prioritet pravljenje okosnice tima za narednu sezonu:

-Zadovoljan sam kako teku pripreme, momci su vredni, motivisani, radni, odigrali smo i tri prijateljske utakmice koje su bile baš kao takmičarske i dosta su nam značile. Za nekoliko dana odigraćemo u Čačku i utakmicu sa Borcem, i to će biti glavna provera pred start Superlige, kada na Veliki petak putujemo u Novi Pazar.

Posle suspenzije Markusa Loveta, Sloboda se zahvalila još dvojici igrača:

-Sporazumno je raskinut ugovor sa Nikolom Hristovim i Vladimirom Kovačevićem. Njih dvojica više nisu članovi Slobode, jer jednostavno hoćemo da kroz ovu Superligu damo više šanse mladim igračima. Oni moraju da dobiju veću minutažu kako bi se spremili za sledeću sezonu. Doveli smo i tri mlada i perspektivna igrača. To su Tadija Tadić  99. godište koji igra na poziciji plej mekera, zatim Dimitrije Nikolić centar 97. godište i sa nama trenira i Vuk Đorđević 99 godište, Zvezdin junior, ove godine igrao za Konstantin. Sva trojica su se lepo uklopila u ekipu pa je atmosfera u ekipi sjajna.

Sloboda je u drugoj grupi Superlige, gde su još Novi Pazar, Dinamik, Partizan, Tamiš i Mega:

-Imamo atraktivne protivnike, o Partizanu i Megi da ne govorim, dva ABA ligraša. Novi Pazar je napravio fenomenalan uspeh ove godine, plasirao se u ABA ligu 2, Dinamik koji je sa nama u grupi na žalost to nije uradio, i Tamiš koji je stari znalac, tako da biće sigurno lepih košarkaške predstave uz nadam se punu halu i uz čiju ćemo podršku probati da zabeležimo i neku pobedu.  Momci jedna da počne , jer je ova Superliga kruna njihovog celokupnog ovogodišnjeg rada. Na njima je sada da se što bolje spreme, mi da im pomognemo u tome,  i da svi zajedno uživamo u stvarno lepim utakmicama.

Ostavite odgovor