Pocetna Društvo Tender za Sportsku dvoranu u Krčagovu

Tender za Sportsku dvoranu u Krčagovu

168
0
Podelite

Ministarstvo omladine i sporta je preko Evropskih fondova obezbedilo 3,2 miliona evra za izgradnju sportske infrastrukture u Srbiji. Na konkursu ovog minstarstva,  Užice se našlo među 25 gradova i opština čiji su projekti dobili sredstva.

Tender je raspisan 5.aprila na sajtu Delegacije Evropske unije u Srbiji, a biće završen 5. juna. Grad Užice je konkurisao za sredstva potrebna za završetak unutrašnjih i spoljašnjih radova na sportskoj hali u Krčagovu, za šta je dobio 506.000 evra. Plan je bio da radovi počnu prošle godine, ali se čekalo da Minstarstvo raspiše konkurs za konsultantsku firmu koja će pripremiti kompletnu tehničku dokumentaciju i raspisati tender.

Grad Užice će izvršiti sve  pripremne radove koji se odnose na priključak struje, gasa, priključak vode i kanalizacije kao i parterno uređenje.

Dodatna sredstva koja su potrebna da se hala u Krčagovu kompletno završi, pored sredstava koje daje Ministrastvo, iznose oko 10 miliona dinara. Do sada je u izgradnju hale uloženo 62 miliona dinara, a sa ovim sredstvima Ministarstva i lokalne samouprave, ukupna vrednost radova iznosiće 120 miliona.

U planu je da sportska hala u Krčagovu bude u nadležnosti JP “ Veliki park“.

Ostavite odgovor