Pocetna Politika Posle ove subote ništa neće biti isto!

Posle ove subote ništa neće biti isto!

300
0
Podelite

Užičani će na protest u Beograd krenuti automobilima i železnicom sa kupljenim grupnim kartama , jer kako je rečeno na protestu pred veliki miting u Beogradu ni jedan od prevoznika nije želeo da organizatorima iznajmi autobuse za prevoz.

-Posle ove subote u Srbiji ništa neće biti isto, zato što ćemo shvatiti da je pobeda moguća – rekao je Zoran Filipović koji je po danaesti put vodio protest koji je dodao da će i beogradsko okupljanje poništiti sedmogodišnji trud vlasti da gradjane unizi i omalovaži i ubedi da su beznačajni i da ne mogu ništa da promene.

Filipović je rekao da treba pokrenuti“inicijativu da ministar odbrane koji je zapretio štrajkom glađu protiv opozicije što pre ode na vanrednu proveru zdravstvenih sposobnosti, s obzirom da takav čovek rukovodi odbranom zemlje, jer šta će pomisliti, daleko bilo i ne daj Bože, agresori“ što demonstranti propratili uzvicima odobravanja i smehom.

Prisustvo predstavnika vlasti u Gradskoj skupštini, odnosno odbornika SNS-a i SPS-a zbog kako su rekli zaštite institucije od mogućeg nasilja i upada demonstranata učesnici protesta u Užicu doživeli su kao uzurpaciju zgrade Skupštine u kojoj su kako su naveli i matične knjiga u kojima su upisana i imena i njihove dece i celokupnu situaciju propratili salvom zvižduka i rečima „vi ostanite unutra, a mi odosmo u Beograd“.

Reči pukovnika avijacije u penziji Dragana Krsmanovića da su posledice odlaska zdravstvenih radnika iz Srbije već vidljive i da izgleda nema nikoga da prepiše terapiju grupi na vlasti na dvanaestom protest izazvale su opšti smeh.

On je okupljenimaa poručio da prelazi u stanje legitimne samoodbrane od uzurpatora vlasti u ovoj zemlji i proglašava da osporava legitimiet prvog potpredsednika Vlade zbog toga što ne poštuje zakone i Ustav ove zemlje kao i legitimitet predsednice Vlade, jer iako je dovedena kao nestranačka ličnost izgleda da je postala samo portparol svog partijskog šefa.

-Posebno osporavam legitimitet ministra odbrane i celog sistema odbrane u ovom trenutku. Bez obzira što sam se ponadao da će ministar Vulin posle položene zakletve za koju je bilo krajnje vreme početi da se stara o poslovima za koje je postavljen, vidim da ni on, a ni Generalštab nemaju pametnija posla nego da podržavaju jednog čoveka i jednu partiju – rekao je Krsmanović. On je pozvao Užičane da sutra u subotu 13. aprila dodju ispred Narodne skupštine,a onima koji nisu u mogućnosti poručio da se ne brinu i da borba za slobodu nije završena i da će još biti prilika da je pokažemo.

Na užičkom protestnom skupu dogovora pred odlazak za Beograd je prosledjeno uputstvo da gradjani prijave višak mesta u automobilima, kao i da se prijave gradjani koji nemaju prevoz do Beograda.

-Mirno i bez nasilja sutra, ne nasedajte na provokacije, nećemo dati povoda da policija reaguje, budimo oprezni i mudri – zaključio je protestni skup Zoran Filipović posle čega je usledila šetnja demonstranata centralnim gradskim ulicama.

Ostavite odgovor