Pocetna Čajetina Druženje i adrenalin

Druženje i adrenalin

152
0
Podelite

U želji da se promoviše sport, prvenstveno reli kao autosportska disciplina, u Čajetini će u subotu 13. aprila po prvi put biti održan prvi Open rally day. Ova autosportska manifestacija ima za cilj i da skrene pažnju na odgovornost svih učesnika u saobraćaju. Organizator takmičenja je autosportski klub Mačkat racing uz podršku Sportskog saveza opštine Čajetina.

Predsednik autosportskog kluba Mačkat racing Dejan Krčevinac zahvalio se opštini i Sportskom savezu Čajetina ,kao i Policijskoj upravi koji su omogućili da se organizuje ova manifestacija:

– Vozi se po prvi put centrom Čajetine, tačnije od Sportske dvorane u Čajetini do magistralnog puta Zlatibor-Užice i nazad. Staza je duga 3,2 kilometra, ima 30 krivina i vozi se u oba pravca. Obeležena su mesta za publiku i preduzete su sve mere bezbednosti . Ovaj putni pravac biće tog dana zatvoren za saobraćaj u periodu od 1o.45 do 16.15 časova. Start trening vožnje planiran je od 11, 15 časova, pa sve do 15, 45, a pošto staza prolazi urbanim delom naselja, najvažnije je da se gledaoci i prolaznici striktno pridržavaju uputstava redara, kao i da poštuju zone za gledaoce koje će biti vidno označene.

Manifestacija nije takmičarskog karaktera i daje odlične mogućnosti da vozači isprobaju svoja vozila pre početka sezone. Tomo Nikitović iz ASU Užice podseća i na bogatu istoriju automobilizma u užičkom kraju:

-Zahvaljujući Milunu Vesniću, Vladu Dubljaninu i Vićentiju Saviću i drugima, Užice je u staroj Jugoslaviji bilo prepoznatljivo po reliju. Zadatak mladih vozača relista je da tu slavu vrate u Užice. Luka Kotorčević je prošle sezone bio prvak Srbije. To je siguran znak da smo na dobrom putu da reli sportu vratimo stari sjaj.

Nemanja Kutlešić iz Sportskog saveza Čajetine ističe da svaka manifestacija koja se organizuje doprinosi razvoju turizma:

-U poslednjih nekoliko godina Zlatibor je domaćin brojnim auto sportskim manifestacijama. Zato smo namerno izabrali da se ova organizuje baš u Čajetini. Sve ćemo učiniti da ovo postane tradicija i da naša manifestacija prevaziđe slične koje se u okruženju organizuju.

Nakon petočasovne trening vožnje, od 16 časova predviđeno je druženje ljubitelja auto sporta, uz muziku benda Rock Almanac.

Ostavite odgovor