Pocetna Društvo Ponovo akcija “Užice za Kosmet”

Ponovo akcija “Užice za Kosmet”

252
2
Podelite

Od 7. marta Unija studenata  i Unija srednjoškolaca pokrenule su drugu po redu akciju “Užice za Kosmet”. Kroz razne kulturne, sportske i zabavne sadržaje prikupljaju novac za kupovinu neophodnih stvari za porodice u enklavama južno od Ibra na Kosovu i Metohiji.

Jelena Papić, članica Unije studenata sa Visoke škole strukovnih studija Užice rekla je  da će još organizovati  turnir u basketu koji je odložen zbog lošeg vremena, ali da je večeras žurka u Klubu “Skala”, u sredu je projekcija filma Borisa Malagurskog “Kosovo momenat u civilizaciji” u 19 časova na Pedagoškom fakultet, a  u četvrtak  11.aprila je predstava za decu “Naopaka bajka”u Gradskom kulturnom centru (GKC). Za subotu je zakazana žurka na otvorenom od 20,30 u GKC-u.

-Mi smo oduševljeni sa odzivom u svakoj akciji a kao primer navešću turnir u malom fudbalu gde je prijavljeno 38 ekipa, a za turnir u basketu čak 50 ekipa. Do sada je skupljeno 182 000 dinara-navela je Jelena.

Ona je pozvala da svi koji mogu da pomognu to i učine, jer nečije malo drugima može značiti mnogo.

Teodora Popadić, studentkinja Pedagoškog fakulteta i članica Unije studenata Užica objasnila je da novac koji su bude sakupljen neće nositi direktno, već će od njega biti kupljen građevinski materijal, bela tehnika, hrana za narodnu kuhinju “Majka devet Jugovića”.

-Nadamo se da će ove godine biti sakupljeno više sredstava jer smo prošle godine obezbedili 430 000 dinara, a sada imamo više volontera i sponzora. Akcija  traje tokom  aprila a već u maju studenati  će otići  i odneti pomoć na Kosovo i Metohiju-dodala je Teodora.

Svi oni koji žele da pomognu su dobrodošli, a naše sagovornice su se  zahvalile  svim firmama i pojedincima koji podržavaju ovu akciju.

2 Komentari

Ostavite odgovor