Pocetna Kultura Priznanje za NFC Filmart iz Požege

Priznanje za NFC Filmart iz Požege

146
0
Podelite

Strukovni žiri 66. Martovskog festivala – Beogradskog festivala kratkmetražnog i dokumentarnog filma dodelio je posebno priznanje Nezavisnom filmskom centru FILMART za doprinos dokumenarnom filmu.

Žiri je posebnom diplomom nagradio Nezavisni filmski centar „Filmart“ za izuzetnu selekciju filmova, koji su svojim umetničkim kvalitetom dali veliki doprinos 66. Martovskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, stoji u obrazloženju žirija, koji su činili Snežana Ivanović, montažerka i profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Milan Đurđević, kompozitor filmske muzike i Aleksandar Ilić, direktor fotografije.

Ovi filmovi su nastali u okviru projekta „Interakcija“, čiji je cilj internacionalno povezivanje studenata svih filmskih smerova, što je rezulturalo naslovima „Dolina vladara“ i „Žeteoci“, čiji kvalitet  je žiri  želeo da posebno istakne na ovaj način.

Na 66. Martovskom festivalu u zvaničnoj takmičarskoj selekciji kratkog dokumentarnog filma, prikazana su dva filma nastala tokom Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija“, jedan snimjen u Užicu u domu za stare na Zabučju – „Dolina vladara“ i drugi snimljen u Ivanjici „Žeteoci“.

Ostavite odgovor