Pocetna Politika Prevoznici odbijaju da voze za Beograd

Prevoznici odbijaju da voze za Beograd

490
0
Podelite

Na početku protesta „Jedan od pet milona“ u Užicu građanima je upućen poziv da se prijave za odlazak u Beograd u subotu 13. aprila, uprkos tome što je sedam prevoznika odbilo da odgovori na upit o obezbeđenju autobusa.

– Ali postoje i alternativni načini da se dođe do Beograda – rekao je Zoran Filipović Fipa koji je po jedanaesti put vodio skup ispred Gradske skupštine uz napomenu da konačni dogovor predstoji na
protestu sledečeg petka, dan pred veliki miting u Beogradu koji je zakazao Savez za Srbiju.

Gradjani su iskazali nezadovoljstvo ponašanjem elektroprivrede zbog pražnjenja jezera Zaovine, pričinjene štete zbog klizišta i prirodi i gradjanima.

– Niko nam nikada nije rekao zbog čega je procvetalo jezero Vrutci kada smo ostali bez vode. Ima jedna teorija najbliža istini – da je neko, nekada u potaji „posadio“ malu hidrocentralu baš ispod velike brane i da je baš zbog toga jezero procvetalo – rekao je Filipović govoreći o „blistavim umovima“ biznismena koji
se hvale svojim poslovima i „budalama u protestu“ koje razmišljaju o javnom interesu.

On je upozorio da su ovi protesti poslednja odbrana od vlasti koja je sve uzurpirala što su demonstranti propratili uzvicima „Odlazi, odlazi“ i dodao da gradjani hoće samo tri stvari, a one su vazduh, voda i sloboda.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković zahvalio je Užičanima što se okupljaju na protestima kako bi sačuvali državu da generacije ne bi bežale iz nje, a oni koji ostanu da vraćaju dugove koje je vlast napravila. On je obećao 6. oktobar i pobedu nad demagogijom Aleksandra Vučića.

-Naravno da je najveća odgovornost na političarima. I ja sam kriv za mnoge stvari koje su se desile u poslednjih dvadeset godina. Najveća krivica lično moja i nažalost pokojni Zoran Đinđić deli deo te „krivice“ jeste to što nismo uradili 6. oktobar. Ja vam obećavam da sve što je trebalo da se uradi 6. oktobra biće urađeno prvi put kada vi ponovo odlučite da u Srbiji bude vlast koja nije savršena, genijalna, najlepša, ali koja će raditi svoj posao kao što smo mi to radili od 5. oktobra do kraja 2003. godine – rekao je Živković.

On je nastavio da 6. oktobar ne znači nikakva streljanja, proterivanja već sprovođenje zakona za sve i za „nešto“ što se zove televizija. Živković je poželeo gradjanima „probleme“ koje ima Evropska unija čiji gradjani žive sedam puta bolje nego u Srbiji.

-Mi s mo država koja živi u 15. veku, ne znamo gde su nam granice, na Kopaoniku ili Prokletijama… Poštujemo sve i Rusiju i Kinu, ali uzor za nas su ustrojstvo, vrednosti i standardi Evropske unije – rekao je Živković uz poruku Užičanima da ostanu u svojoj zemlji i dođu 13. aprila u Beograd.

Protestna šetnja u Užicu protekla je mirno, a sledeći skup zakazan je na platou ispred Gradske kuće za sedam dana.

Ostavite odgovor