Pocetna Odbojka Nije odbojka u Užicu umrla

Nije odbojka u Užicu umrla

219
0
Podelite

U poslednjem kolu Prve B lige odbojkaši Užica izgubili su na svom terenu od ekipe Metalac Takovo sa 0:3 (21:25, 12:25, 15:25). Ovom pobedom odbojkaši Metalca osvojili su prvo mesto i plasirali se u viši rang, a Užičani su završili sezonu na odličnom četvrtom mestu.

Trener Užica Slobodan Bogosavljević osvrnuo se i na utakmicu u kojoj je favorit iz Gornjeg Milanovca opravdao očekivanja, ali i na uspešnu sezonu:

-Metalac Takovo je ubedljivo najjača ekipa u našoj ligi. Ova utakmica je za nas bila samo izazov, da vidimo koliko naša mlada ekipa u ovom trenutku može da se suprostavi jakim ekipima. Imali smo dosta personalnih problema, nekoliko igrača je moralo dva kola pre kraja prvenstva da promeni pozicije, ali su se odlično snašli. Mi smo već u fazi priprema za sledeću sezonu, to su sve momci iz Užica srednjoškolci i studenti. Metalcu čestitamo na uspehu, oni su uložili dosta novca i u skladu sa tim došao je i rezultat. Mi smo ekipa skromnog budžeta, igramo sa momcima iz našeg kraja, i koji ovde uče prve odbojkaške korake. Kada se promeni situacija u ekonomskom smislu, mi smo organizaciono potpuno spremni da napadnemo viši rang. Zadovoljan sam koliko imamo dece u klubu, lepo treniramo, sve ide kako treba i ovo je značajan napredak u odnosu na prethodnu sezonu. Zbog toga sam zadovoljan iako smo ovu utakmicu izgubili sa 3:0 . –

Za mlade odbojkaše nema pauze. Čeka ih juniorsko prvenstvo Srbije:

-Ušli smo među 14 najboljih ekipa u Srbiji a Junirosko prvenstvo će se održati u aprilu, gde ćemo se potruditi da izborimo što bolji rezultat i plasiramo se u finale. Osim što smo sa seniorima zauzeli četvrto mesto na tabeli, i to u sezoni kada je iz lige ispalo pet ekipa, mi i sa mlađim selekcijama ostvarujemo zavidne rezutlate. Imamo i pioniskog reprezentativca Danila Elezovića, počeli smo da radimo i sa devojčicama, i mogu samo da kažem da nije odbojka u Užicu umrla. Siguran sam da će se sve vratiti na ono vreme kada je odbojka bila brend ovog grada, a Jedinstvo harala i Evropom. Nećemo dozvoliti da se odbojka u Užicu spusti na naizak nivo. – poručio je trener Bogosavljević.

Ostavite odgovor