Pocetna Politika Užičani i Čačani u konvoju za Beograd

Užičani i Čačani u konvoju za Beograd

236
0
Podelite

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović obećao je u ime opozicije posle pada Vučića sa  vlasti promenu kompletnog korumpiranog sistema koji Srbiju uništava tri decenije.

– Naši su zahtevi jednostavni, smena Aleksandra Vučića, Ane Brnabić, Nebojše Stefanovića, Maje Gojković i Dragana Bujoševića. Naš drugi zahtev je oslobodjenje medija na čelu sa RTS-om i minimum šest do devet meseci slobode medija i debate izmedju vlasti i opozicije i u parlamentu i na velikim medijima , pa tek onda gospodo naprednjaci možemo da idemo na izbore na svim nivoima – rekao je Obradović na gradjanskom protestu u Užicu.

Uz čestitke Užičanima za jubilarni deseti protest on ih je pozvao da zajedno sa Čačanima „krunišu ujedinjenje zajedničkim konvojem koji će 13. aprila krenuti za Beograd da se Zapadna Srbija obračuna sa onima koji joj poručuju da su seljaci koji dolaze da ruše njihov gospodski Beograd“.

Obradović je rekao da ukoliko posle promene vlasti gradjani ne vide da je ukinuta nacionalna frekvencija RTV Pink neka znaju da se u Srbiji nisu desile političke promene.

-Garantujem vam i obavezujem se u ime opozicije da će ovo biti ne samo promena vlasti, nego promena celokupnog korumpiranog sistema koji nas uništava 30 godina – rekao je lider Dveri na protestu „Jedan od pet miliona“ u Užicu navodeći kao najveće uspehe aktuelne vlasti smanjenje plata i povećanje taksi i akciza i odlazak mladih koji ne vide smisao života u ovakoj zemlji.

On je poručio da ne treba biti nezadovoljan učinkom opozicije u protekla četiri meseca koja je šest godina bila razjedinjena i dozvolila režimu da je gazi i ponižava.

-Od kada smo se ujedinili i počeli zajedno da radimo od ulice do parlamenta i dogovorili kako treba da izgleda jedna demokratska i normalna zemlja posle pada režima dobili smo ideju koja nas vodi i oročili zahteve na protestima „Jedan od pet miliona“ do 12. aprila. Ukoliko izostane odgovor – Srbija staje i krećemo za Beograd u subotu 13. aprila da se pogledamo oči u oči sa režimom – naveo je Obradović čije je obraćanje propraćeno pištaljkama i uzvicima odobravanja.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić poručio je na skupu da je „ova vlast došla do kraja i da kod ljudi više nema straha“.

-Strah je sada kod onih koji se plaše pada sa vlasti i suda naroda. Plaše se zakona i lustracije koju ćemo sprovesti kao prvu stvar kada budu pali sa vlasti – rekao je Aleksić i dodao da ne smemo da se mirimo sa tim da sedam godina vlast pravi budalu od naroda i priča bajke.

-Uništili su državu, uništili institucije, obespravili gradjane , obesmislili sistem vrednosti i razorili institucije – rekao je Aleksić i pozvao sve gradjane na borbu protiv toga.

Nailazak kolone sa demonstrantima tokom protestne šetnje koja je protekla bez incidentata najavljivalo je vozilo sa razglasom.

Ostavite odgovor