Pocetna Fudbal Izborna skupština Slobode

Izborna skupština Slobode

313
0
Podelite

U prostorijama gradske kuće u četvrtak uveče održana je izborna Skupština FK Sloboda koja je verifikovala novi sastav Skupštine od 35 članova. Pošto je Skupština bila izborna, prvo su verifikovani mandati novih članova (35), a potom su Zoranu Jovičiću i Bošku Lekiću produženi mandati predsednika i zamenika predsednika Skupštine.

Milovan Đorić izabran je za predsednika Upravnog odbor a Nemanja Nešić, Milovan Rajevac, Joviša Starčević, Dušan Nikolić, Miropslav Rebić, Veroslav Đurović i Aleksandar Jelisavčić za nove članove. Upravni odbor po Statutu broji 15 članova što znači da će se u narednom periodu kooptirati još nekoliko članova.

mde

Predsednik UO Milovan Đorić je najavio transformaciju i stabilizaciju kluba, i istakao da je veliko pitanje u kom će se rangu Sloboda takmičiti od jeseni:

-Sloboda će od ovog leta najverovatnije biti Srpska liga, ali se može desiti da idemo još niže. Jednostavno teški dani supred nama. Što se tiče našeg tima verujte mi da nisam video slabiji tim dugo godina na ovim prostorima. Sledi nam jedno veliko renoviranje tima. Prihvatio sam se toga jer znam to da radim. U potrazi smo za novim igračima, gde ćemo svakako prednost dati igračima iz ovog kraja. Želimo da napravimo jednu novu Slobodu koja će svake godine ići u novi rang takmičenja. – rekao je Đorić i dodao:

-Moramo poboljšati i rad sa mlađim kategorijama jer Užice ima dosta talenata a slabo radimo.Moramo stvarati i nove trenere. Jednostvano radićemo na poboljšanju svih uslova za rad. Iz FSS su mi obećali da ćemo dobiti jedan teren sa veštačkom travom. Sada je na lokalnoj samoupravi da odredi lokaciju.

Predsednik Skupštine Zoran Jovičić je naglasio da je Sloboda preživela još jednu turbulenciju:

-O prošlosti ne treba mnogo pričati, treba pričati o budućnosti. Bilo je situacija kada sam i sam bio pomalo umoran od svega, ali znam da se ne treba sklanjati, već se uhvatiti u koštac i rešavati probleme. Sloboda ima svoje ime i uvek ima zainteresovanih ljudi koji žele da pomognu. Svi zajedno moramo doprineti da Sloboda ponovo bude Sloboda svih nas, i onih Užičana koji žive u Londonu, Rimu, Užicu… Svi moramo biti u istoj priči, ali nam priča mora biti poštena i da svi budemo čista obraza.

Milovan Rajevac novi član UO priseća se da je svoju igračku karijeru završio u Slobodi:

sdr

-U Slobodi sam završio karijeru kao igrač i počinjao trenerski posao. Bio sam uz Slobodu i 1996. godine kada je prvi put ušla u Prvu ligu. Đorić i Dogandžić su meni kao moji mentori, čitavu karijeru smo bili zajedno. Normalno je da sam uz njih kada su se prihvatili ovog posla. Čitavog života smo igrali fer i korektno, borili se sportski i želimo da Sloboda u narednom periodu bude takva. Klub je vrtoglavo krenuo nizbrdo a mi smo tu da svojom stručnošću i znanjem pomognemo. I sami znate koliko je užički kraj dao i igrača i trenera koji su učestvovali na Svetskim prvenstvima, to nema ni jedan drugi grad. Gledali smo utakmicu protiv Inđije… Tužno je što ovakav stadion i Užice ima takav tim. Borićemo se da Sloboda već od sledeće sezone bude pravi klub koji će nadam se iznedriti još vrhunskih igrača.

Na pitanje koji je to put kojim Sloboda treba da ide, Rajevac kaže:

-To je zdrav put. Moramo se boriti da Sloboda ponovo svojim dobrim igrama vrati publiku na stadione. Kad navijači dođu na teren da imaju šta da vide. Da imamo dobar rezutlat, i da se sve dešava na terenu, ništa van njega. To je jedini pravi put.

Fudbalski stručnjak koji je na Svetskom prvenstvu 2010. godine sa selekcijom Gane stigao do četvrtfinala, obećava da će se truditi da svojim znanjem i iskustvom doprinese prosperitetu Slobode:

-Još uvek sam aktivan kao trener, i radim van granica naše zemlje. Nadam se da ću doživeti još otkaza, jer znate da svi mi treneri kad se postavimo moramo dobiti i otkaz – uz osmeh kaže Rajevac i dodaje:

-Kada sam ovde daću sve od sebe da pomognem Slobodi i da to svoje znanje i iskustvo prenesem na mlade igrače, da im pokažem nove principe igre. Moramo probati da napravimo kolektivnu igru koja će iznedriti dobre pojedince. U četiri kluba sam bio i igrač i trener, Zvezda, Vojvodina, Čačak i Užice, a Sloboda uvek zauzima posebno mesto. Valjda zato i što sam sa Zlatibora pa mi je Sloboda nekako najbliža. –

Ostavite odgovor