Pocetna Ekonomija Kupac za RH centar Zlatar

Kupac za RH centar Zlatar

875
0
Podelite

Opština Nova Varoš pronašla je investitora koji je spreman da uloži kapital u Specijalnu bolnicu za lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja Zlatar, pa će Vlada Srbije preko resornog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za oko mesec dana raspisati licitaciju za njenu prodaju.

„Napori lokalne samouprave da stavi u funkciju ovaj objekat napokon će biti ostvareni. U pitanju je domaći investitor koji je u više navrata obilazio objekat i video u kakvom se stanju on nalazi. Pismo o namerama sa razrađenim biznis planom zainteresovani kupac je poslao Vladi Srbije koja će najkasnije za 40 dana raspisati licitaciju za prodaju objekta“, potvrdio je za PP mediju predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Nekada nosilac razvoja zdravstvenog turizma i opštine Nova Varoš RH centar Zlatar, zbog nagomilanih obaveza, a kasnije i ukidanja kardiologije i svih zdravstvenih usluga, ne radi više od devet godina. Objekat čiji je vlasnik PIO fond, raspolaže sa 17 hiljada metara kvadratnih korisne površine i 330 postelja, do pre jedne decenije beležio je do 70 hiljada noćenja godišnje, dok je za četiri decenije postojanja u njemu lečeno više od 100 hiljada pacijenata.

Ostavite odgovor