Pocetna Kultura Najbolje Milena i Milica

Najbolje Milena i Milica

1169
0
Podelite

Tradicionalnom manifestacijom Besedničko veče, Pedagoški fakultet u Užicu, započeo je obeležavanje Dana fakulteta, 21. mart, koji je ove godine u znaku velikog jubileja – obeležavanja stogodišnjice obrazovanja učitelja u Užicu.

Besedničko veče kao kulturni događaj koji promoviše snagu, izražajnost i lepotu izgovorene reči ovog puta okupio je 16 studenata koji su se takmičili u dve kategorije, u recitovanju stihova i besedništvu – kazivanju  tuđih i svojih beseda.

U recitovanju stihova, po oceni stručnog žirija koji su činili profesori užičkog Pedagoškog fakulteta, pobedila je Milena Čantrak, studentkinja druge godine. Drugo mesto zauzeo je  Filip Lazić, student četvrte godine, a treće Slađana Dumić, studentkinja prve godine. Na ovaj način oni su se plasirali na Opštinsku smotru recitatora.

U besedništvu je pobedila Milica Gluščević, studentkinja četvrte godine. Druga je bila Andrijana Topisirović, a treća Katarina Vasiljković, obe studentkinje treće godine.

Ovom prilikom i publika je mogla da bira najbolje. Dodeljene su nagrade publike, koja je u recitatorskom delu glasala za Filipa Lazića, a u besedničkom za Milicu Gluščević.

Ostavite odgovor