Pocetna Društvo Petković: Ponosni smo na urađeno za proteklih hiljadu dana 

Petković: Ponosni smo na urađeno za proteklih hiljadu dana 

264
0
Podelite

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković istakao  je da je gradska vlast u proteklih hiljadu dana uradila niz  značajnih projekata za život Užičana navodeći između ostalog fabriku vode u koju je  uz pomoć Vlade Srbije uloženo 6,5  miliona evra. Gradonačelnik je dodao da je  grad Užice danas bolja sredina za život nego što je bila pre godinu dana i da gotovo nema oblasti u kojoj nisu napravljeni značajni iskoraci.

-Danas je Užice zdravije nego što je bilo pre hiljadu dana, snažniji lider regiona, vise zaposleno, vise urban grad, snažniji turistički centar Zapadne Srbije, vise kultirno i otvoreno. A ovo gradsko rukovodstvo se nada za vise koraka Užice mladosti nego što je bilo pre hiljadu dana – rekao je Petković. On je  pojasnio da kada kaže “zdraviji grad” misli da danas Užičani piju zdraviju vodu sa akumulacije Vrutci prerađenu u najmodernijoj fabrici za preradu vode u Srbiji i da  udišu čistiji vazduh zahvaljujući značajnim ulaganjima grada u konverziju kotlarnica na gas i energetsku efikasnost.  Petković je dodao da je u toku realizacija projekta tunela Kadinjača, urađeno stotinu kilometara magistralnih i lokalnih puteva.

–Užice će tek postati snažan lider regiona od ove godine kada krenu radovi na deonici Koridora 11 od Čačka do Požege i kada se završe preko nastavka prema Sarajevu preko Užica i Višegrada. Dugujemo iskrenu zahvalnost ovoj Vladi i predsedniku Aleksandru Vučiću  zbog ulaganja u najvažnije saobraćajne projekte u ovom delu Srbije – rekao je Petković.   Gradonačelnik je dodao da je Užice danas vise zaposlen grad nego pre hiljadu dana zahvaljujući dobrom radu i uspešnim rezultatima užičke privrede  navodeći da je broj nezaposlenih za tri godine  smanjen za 1463 lica. On je rekao da je gradska uprava spremna za nove investicije i Prvu zelenu industrijsku zonu na Beloj Zemlji i da se privrednici bore za svako novo radno mesto navodeći  između ostalog “Prvi partizan” koji gradi novu fabriku na Beloj Zemlji u koju uklaže 20 miliona evra.       Zahvaljujući delimično izvršenoj reformi javnog sektora i racionalizaciji, Sistemu 48, digitalizaciji  stvorena je efikasnija uprava, rekao je gradonačelnik Užica koji je u obraćanju javnosti dodao da su užička javna preduzeća danas finansijski zdrava da sama investiraju, a lokalni budžet jedan od najzdravijih u Republici. On je naveo promene u urbanom gradskom jezgru, gradnju kružnih tokova i promene u izgledu centra Krčagova koji će pored izgrađenog “Lidla”  uskoro dobiti i novi trgovinski centar sa 5000 kvadratnih metara.

– Užice postaje turistički centar zahvaljujući novim, modernism turističkim sadržajima kao što sun a lokaciji stare pruge duž kanjona Đetinje gde je uloženo vise od 500.000 evra, kao što je Užički stari grad, Vidikovac, Konačište, rekonstruisana Potpećka pećina, modernizovano dečije odmaralište “Golija”  – rečeno je na konferenciji za novinare povodom hiljadu dana užičke gradske vlasti. Grad realizuje osam  projekata finansiranih sredstvima raznih fondova EU  među kojima i Arheološkog naselja Staparska gradina. Gradonačelnik je rekao i da se Užice otvorilo prema svetu i da je  ranije  bilo teško zamislivo da će Užice biti grad pobratim sa gradom koji ima 11 milion stanovnika kao što je slučaj sa  kineskim Harbinom.

– Realni smo i potpuno svesni na nedopustivo veliki broj mladih odlazi iz Užica i posle školvoanja se ne vraća. Svesni smo da nas čeka veliki trud   i značajna dela da bismo motivisali našu decu da ostanu. I pored značajnih rezultata u proteklih hiljadu dana podižemo ciljeve na viši nivo želeći da produbimo vidike i budućnost dece u našem gradu bude optimistična – zaključio je u obraćanju javnosti gradonačelnik Užica.  Povodom hiljadu dana , funkcioneri gradske vlasti su publikaciju “Petsto koraka ka Užicu budućnosti”koja je štampana za ovu priliku  delili građanima na platoru ispred Gradske kuće..

Na platou ispred Gradske kuće gradski funkcioneri su  Užičanima delili publikaciju “500 koraka ka Užicu budućnosti” i pitali za ocenu učinka gradske vlasti.

Ostavite odgovor